Tatal meu este paralizat si are un certificat de handicap. Are un teren agricol la care primaria cere impozit.
Este scutit de impozit in baza acestui certificat? Si daca da, in baza carei legi ?
Sunt scutite de impozitul pe cladiri si terenuri, de taxa asupra mijloacelor de transport sau de taxa pentru eliberarea avizelor si autorizatiilor urmatoarele categorii de persoane:
- veteranii de razboi;
- persoanele persecutate din motive politice, precum si cele deportate ori care au fost in prizonierat;
- eroii-martiri si urmasii acestora si luptatorii in Revolutia din 1989.
- Vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor care nu s-au recasatorit beneficiaza de scutire la impozitul pe cladiri si terenuri.
- Persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanele invalide de gradul I sau II au dreptul la scutire de la plata impozitului pe cladiri si terenuri si de la achitarea taxei pentru eliberarea autorizatiilor pentru activitati economice.
Legea 448/2006, sectiunea 7.
Din pacate, cei de la primaria de acolo nu sunt de acord. Imi spun ca trebuie sa plateasca impozit, deoarece nu locuieste acolo[/u]. Adresa din buletin este acasa la mine, in alt oras, iar casa de la tara este mostenire.
Poate au dreptate, eu tot n-am inteles.