libra66 a scris:
Multumesc pentru raspuns ,insa acum am devenit si mai confuza deoarece eu stiam ca veniturile realizate din intermedierea asigurarilor se impozita doar cu acei 10% pe care ii retinea firma de asigurari ; i am gasit intra-adevar o fisa fiscala...se pare ca am ..incurcat- o...V a rog ,daca poate cineva sa ma ajute cu informatii utile in privinta aceasta , adica la ce sa ma astept, eventual ce amenda ar fi sau cum as putea evita...Nu de alta dar ajunsa acolo,vreau sa fiu pregatita pt. ca cei de acolo atat asteapta ,sa gresesti...si cum eu am facut-o...lipsa de informatii nu e o scuza, dar dupa ce voi rezolva,,sigur voi fi cu lectia invatata . Multumesc !
Mergeti la AFP din localitatea dumneavoastra si depuneti o declaratie pentru veniturile realizate. Amenda nu este mare .
Contribuabilii persoane fizice care nu-şi depun declaraţiile de venit pînă la data limită, 15 mai, vor plăti o amendă de zece lei. Conform Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) contribuabilii trebuie să depună formularul 200 dacă, în 2007, au obţinut în România venituri comerciale, venituri din profesii libere, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole şi cîştiguri din transferul titlurilor de valoare. Procurarea formularelor de declaraţii, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestora se face fie prin accesarea adresei de Internet www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenţă contribuabili, subdomeniul Formulare, fie solicitîndu-le de la unitatea fiscală.