Traiesc in concubinaj cu partenerul meu, avem impeuna 3 copii, minori, partenerul meu are un copil major din prima casatorie, copilul major este cu probleme psihice.
Intrebarea mea este, in cazul nefericit de deces al partenerului meu, copii devin mostenitori.
Poate vreo ruda de a partenerului meu ( ex. frate, sora, tata, mama) sa administreze mostenirea copiilor? ( atat celor minori si celui major)
Pe mine ca mama a copiilor minori ma poate da la o parte?
Poate vreo ruda de a partenerului meu, in afara de copii , sa mosteneasca ceva, sa revendice ceva din mostenire?
Toti copii vin la mostenire in parti egale.Pe cei trei minori ii puteti reprezenta ca tuturoe dv. pentru ca nu aveti vocatie la succesiunea partenerului.Cu totl altfel sta situatia daca ati realizat bunuri impreuna, pentru acestea trebuie facuta iesirea din indiviziune si nu mai puteti reprezenta copii minori. Daca partenerul este divortat atunci fosta sotie nu poate veni la mostenire. Dar poate fi tuturoe pentru copilul major cu probleme pshice. Copii, in calitate de descendenti, inlatura de la mostenire celelalte rude
Pt majorul incapabil, autoritatea tutelara numeste un curator. El va fi numit ca si la minor , tutorele, in insteresul incapabilului. Daca majorul incapabil locuieste cu dvs, este posibil sa fiti numita curator, daca autoritatea tutelara nu considera prea impovaratoare sarcina dvs de a creste inca trei copii minori. In general se numeste cineva din familie cand este posibil.