tatal meu s-a casatorit legal ,ea avand o fata . impreuna au facut un copil . intrebarea mea este daca la succesiune pamant , pe titlul de propietate fiind trecut doar tata , dar nu la mostenitori intra si fiica ei ,mentionez ca fiica nu a fost trecuta pe numele tatei.
Fica o mosteneste doar pe mama si pe tatal ei natural!
Dar daca bunul e achizitionat in timpul casatoriei si e bun comun, sotiei ii revine o cota parte.
Indiferent daca este bun comun sau nu acel pamant intra in patrimoniul defunctului si se imparte intre Sotia supravietuitoare si ceilalti succesibili. Dupa cat am inteles tatal dvs va are pe dvs si inca un copil rezultat din casatoria actuala. Sotia are dreptul la 1/4 si copii 3/4 impreuna. Fiica sotiei care nu a fost infiata de tatal dvs nu are dreptul la mostenirea tatalui. Insa ea va veni la mostenirea mamei in a carei patrimoniu intra si cei 1/4 mosteniti de pe urma tatalui dvs.
Mostenire
azaria
buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)