avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare permis de conducere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare permis de conducere

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca un cetatean francez care urmeaza sa investeasca intr-o afacere in romania poate sa-si schimbe permisul de conducere(categ B) emis de franta cu unul emis de romania.
succes.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 11:45, 17 Septembrie 2011
Se poate , dar nu e necesar pentru ca are permis din cadrul UE
Daca il schimba il preda pe cel din Franta!
Da, asa este, se numeste "preschimbare permisului". Este optional, adica la cerere.

Adaug ce În situaţia în care a fost depus permisul de conducere (poate ce acest este pierdut sau furat pe teritoriul romaniei), solicitantului i se eliberează o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, în care se consemnează numărul de înregistrare al dosarului şi data depunerii, numele şi prenumele solicitantului, seria şi numărul permisului de conducere, statul emitent şi categoria/categoriile pentru care documentul este considerat a fi valabil, precum şi menţiunea „permisul de conducere a fost depus pentru preschimbare”.

Are valabilitate de o luna, termen pe care le are autoritatea (serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent) pentru a emite permisul romanesc. Daca nu iar se emite incaodata dovada.

Aduci cartea de identitate (original si copia), o fisa prevazuta con poze recent, fisa medicala si dovada plata taxei.

Atentia mare, ca exista un serviciu in retea de permise comunitare in cadrul Uniunea Europeana care poate constate existenta de alte permise, sau amenzile, cazuri in care se refusa preschimbarea.

Nu pot fi preschimbate cu documente similare romanesti chiar daca au fost eliberate de autoritatile statelor prevazute la art. 2 alin. (1),- anexa nr. 1,2,3, urmatoarele categorii de documente:
a) permisele de conducere internationale;
b) permisele de conducere a caror valabilitate a expirat, cu exceptia celor eliberate de autoritatile statelor membre;
c) permisele de conducere care au fost anulate sau fac obiectul unor restricitii care nu corespund coducrilor europene armonizate, unor suspendari ori retrageri intr-un alt stat;
d) permisele de conducere provizorii, temporare sau de elev conducator;
e) permisele de conducere ale persoanelor care au fost condamnate prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin (6) din ordonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prevazute la art. 116 alin. (1) din ordonanta de urgenta mentionata.

ORDIN Nr.163 din 10.08.2011 privind preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile competente ale altor state cu documente similare româneşti, ce transpune Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere. O poti citi aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbarea permisului de conducere din uk in romanesc Ciobanuliviuvasile Ciobanuliviuvasile Va rog sa ma informa- ti cu privire la schimbaria permisului de conducere Englezesc(UK) in cel ROMANESC ,cu specificaria ca l-am preschimbat de oarece am ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto norvegia rusualexandru rusualexandru Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns. In prezent sunt rezident in Norvegia dar este posibil sa revin in Romania. In acest caz, preschimbarea ... (vezi toată discuția)
Info va rog - schimbare permis rezident ue cu permis romanesc khan khan salut,sunt cetaten pakistanez cu resedinta permanent in Italia(de 20 ani) am permis de conducere emis de autoritate din pakistan,.cum fac sa schimb permisul ... (vezi toată discuția)