avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CIM in strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CIM in strainatate

Perioada in care CIM a fost incheiat in strainatate, platind contributii in tara respectiva, poate fi considerata vechime in munca in Romania ?
Cel mai recent răspuns: DiaD , utilizator 17:50, 18 Septembrie 2011
In functie de ce tara este. Daca este o tara UE sau una cu care Romania are acord in acest sens perioada lucrata in respectivul stat va fi considerat stagiu de cotizare.
Daca dumneavoastra ati platit contributele pe teritoriul acelei tari si este membra UE aveti vechime pe teritoriul acelei tari , nu are nici o legatura cu Romania . In momentul in care o sa atingeti varsta de pensionare , o sa beneficiati de o pensie din Romania , daca ati contribuit si aici si de o pensie din tara respectiva . In Italia de exemplu , la o contributie de 260 de saptamani cu norma intreaga , la implinirea varstei de pensionare , veti beneficia de pensia minima care este in jur de 500 euro .
Exact, se realizeaza un cumul de pensie. Adica veti primi o suma din partea Casei de pensii din statul respectiv si o suma din Romania, cumulul reprezentand pensia dvs.
Multumesc pentru lamuriri. Perioada de cotizatie este de 5 ani in Suedia (UE) la un salar de aproximativ 2500-3000 euro net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in italia ducubc ducubc buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti cum este considerata in romania daca lucrezi 12 luni cu contract de munca cu 40 ore pe saptamana in italia . se pune in ... (vezi toată discuția)
Vechime la pensie Cine stie Cine stie Daca lucrez in alta tara si platesc toate taxele incontinuu ( o luna in tara respectiva, o luna pauza in Romania)si in Romania imi platesc din mana vechimea ... (vezi toată discuția)
Pensie - munca in tara si in strainatate Annamarianna Annamarianna Buna ziua ,as vrea sa stiu ce documente trebuiesc pentru intocmirea doasarului de pensionare pentru o persoana care pana in 2007 a lucrat in Romania dupa care ... (vezi toată discuția)