avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Scutire de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Scutire de TVA

In cazul in care o persoana este declarata persoana cu handicap si doreste sa-si deschida firma, beneficiaza de scutire de Tva? Daca da, este valabila aceasta scutire si in cazul in care mai sunt si alti asociati in firma?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:42, 19 Septembrie 2011
Nu beneficiaza de scutire la TVA, beneficiaza o scutire la plata taxei de autorizare.
firma nou infiintata va fi scutita de la plata tva atata vreme cat nu depaseste cifra de afaceri de 35.000 euro/anual.
pentru primul an de functionare, plafonul se calculeaza proportional cu lunile ramase pana la 31 decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva claudiaP claudiaP Buna seara! O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. tva irbo irbo buna ziua. am o ii infiintata in mai 2010. va rog spuneti-mi si mie cum se calculeaza plafonul pt plata tva si eventual si baza legala. -devin platitor de ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva infiintata in luna noiembrie mansu mansu Buna ziua, Infiintez luna asta o firma neplatitoare de tva si cu 3% impozit pe cifra de afaceri. Stiu ca plafonul de cifra de afaceri pt firmele ... (vezi toată discuția)