avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare sub pretul de cost
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare sub pretul de cost

Buna ziua!
Este urmatarea situatie: o SC obtine pretul de cost din toate cheltuielile efectuate...iar la vanzare, fiind vorbad de prod. agricole cereale, esti nevoit sa vinzi sub pretul de productie pt. ca ai nevoie de bani si cei care cumpara ... trag la oala lor. Cineva spunea ca nu este legal sa se vanda asa dar asta e realitatea.Exista o reglementare ceva in acest sens. Trebuie inregistrata diferenta in contabilitate cumva?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 19:47, 21 Septembrie 2011
Se pare ca asa cum viata bate filmul, tot asa si realitatea bate normele comerciale, scrise sau nescrise, dar nu vad nici o problema in a se proceda asa. E clar, vorbim de domeniul agricol si nu de un altul. Diferenta poate fi inregistrata ca pierdere a societatii...
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
avem OUG 99/2000, (care este inca in vigoare dupa cate stiu eu) care la art.19, prevede ca este interzis ,oricarui comerciant sa vanda in pierdere, cu exceptiile invocate.Vedeti daca va incadrati in ele, daca nu, faceti in asa fel, sa diminuati costul.Este riscant, mai ales la acest sector, sa vindeti sub cost.Oricand ANAF va poate obliga sa platiti diferenta ptr.tva si impozit profit.
nu este interzis pentru ca asa e situatia in ziua de azi.In caz de control o sa vi se calculeze tva la cheltuielile pe care le -ati bagat pe cost in plus fata de vinzari.Dar important....daca aveti subventie si pamint luat in asociatie, si pentru acesta dati produse neaparat si subliniez-neaparat sa calculati tva la aceste produse pe care le dati.
Da, are teren in arenda si calculam tva la produsele date, numai ca asa se intampla la toti prod. agricoli pe care i-am intalnit, iese din chelt. pe cultura respectiva un pret de prrod. iar cand trebuie sa vinzi ... o faci cum iti dicteaza piata si aici pica profitul. Acum ar fi momentul sa intre si subventia aferenta anului in curs si ar reflecta exact realitarea.
La art.16 og 99/200stabileste ca prin vanzari cu pret redus se inteleg ;
a) vanzari de lichidare.
Activitatea comerciala, in sensul prezentei ordonante, se exercita cu referire la produsele alimentare, nealimentare si la serviciile de piata prevazute in anexa la prezenta ordonanta.
Exceptia pentru produsele alimentare o constituie deteriorarea grava, din cauza unor calamitati sau acte de vandalism, a unei parti sau, dupa caz, a intregului stoc de produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sub pret aleius aleius Buna ziua, vreau sa va intreb daca se poate face vanzarea unui produs sub pretul de achiz. in baza unui PV in care se consemneaza ca produsul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Lichidare stoc marfa adi02ro adi02ro o societate ar dori sa-si inceteze activitatea dar mai are un stoc de marfa, pentru al lichida s-ar dori reducerea preturilor de vanzare sub valoarea de ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto achizitionat din germania sub pretul de achizitie COSYMY COSYMY DETIN O SOCIETATE COMERCIALA COD CAEN 4511(COMERCIALIZARE AUTOTURISME).AM ACHIZITIONAT ACUM 3 LUNI UN AUTOTURISM DIN GERMANIA LA PRET NETTO 9500 EURO.NU AM ... (vezi toată discuția)