avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt bolnav de diabet tip1[insulino dependent] ,pot fi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt bolnav de diabet tip1[insulino dependent] ,pot fi scutit de impozitul pe salariu ?

Buna ziua doamnelor si domnilor !
Sunt bolnav de diabet tip1 [ ma injectez cu insulina de 4[patru] ori pe zi ] lucrez la o companie privata si vreau sa va intreb daca pot fi scutit de impozitul pe salariu .
Ce demersuri trebuie sa fac pentru a beneficia de scutire de impozit ?
Cu respect,
Adrian Tesu
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 11:32, 19 Septembrie 2011
scutirea de la plata impozitului pe salariu se acorda persoanelor incadrate in gradul de handicap grav sau accentuat.
trebuie sa vedeti daca la actualul stadiu al bolii va puteti incadra in grad de handicap. la diabet se tine cont de varsta la care a debutat boala si de complicatiile datorate bolii (de exemplu: retinopatie diabetica, artropatie).
spuneti-mi, va rog, daca sunteti din Bucuresti sau nu, ca sa va pot spune unde incepeti demersurile. merita incercat.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
dianami, utilizator
Eu sunt din provincie [ Pitesti ] , dar insulina o ridic o data la 3 luni din Bucuresti , sunt inregistrat acolo ,am fost spitalizat la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N. C. Paulescu” Bucuresti
in cazul asta, mergeti la Directia generala de asistenta sociala (DGASPC) a judetului Arges care are sediul chiar in Pitesti.
cereti sa va dea cererea tip, tipizatul de scrisoare medicala pentru medicul de familie si lista cu actele necesare.
cand depuneti dosarul, in afara de actele pe care le mai cer, sa aveti starea prezenta de la medicul specialist, actele medicale care atesta debutul bolii (analize, iesiri din spital etc) si acte medicale care atesta anumite complicatii (daca este cazul).
diabetul se incadreaza destul de greu dar poate aveti noroc.
singurii care pot sa va dea un raspuns concret sunt cei de la serviciul de evaluare complexa din cadrul DGASPC si comisia de evaluare a persoanelor cu handicap care hotaraste daca o persoana se incadreaza sau nu in grad, pe baza evaluarii si tinand cont de Criteriile medico-psihosociale pe baza carora se stabileste incadrarea in grad de handicap, aprobate de ministerul muncii si de ministerul sanatatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diabetul este o boala de handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 În urmă cu 5 ani am fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, si cu insulină dependent,fac insulină de 4ori pe zii a câte 114 unități,am incercat si ... (vezi toată discuția)
Pensie pt diabet georgeta1977 georgeta1977 soacra mea are diabet si e dependenta de insulina, as dori sa stiu daca are dreptul la pensie. are 52 de ani si nu cred ca a lucrat vreodata cu crte de munca. (vezi toată discuția)
Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 1 n_roxxanne n_roxxanne Stie cineva cum sa procedez pentru ca fiica mea de 18 ani care sufera de diabet zaharat tip1 insulinodependent sa obtina pensie de boala/ajutor ... (vezi toată discuția)