avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general VANZARE PRODUSE AGRICOLE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

VANZARE PRODUSE AGRICOLE

la un SRL , are un teren agricol din care a obtinut si vandut produse agricole (Porumb) , Vrea sa emita factura de vanzare , dar nu are nici un act de cheltuieli facute pentru a obtine aceste produse , nu are salariati , ce acte trebuie sa intocmeasca cu cel ce s-a ocupat de aceste servicii in 2 situatii :
1. ca persoana fizica
2. ca societate -sau asoc.
Este de ajuns un contract de prestari serv. in care sa mentioneze ca respetivul ( soc.-sau pf ) se ocupa de tot ( insamantat,sapat , etc ) si cum se inreg.in contabilitate ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: bubby , utilizator 10:53, 15 Decembrie 2011
1.se intocmeste un proces verbal de prestari servicii in care se mentioneaaza toate datele(nume,prenume,CNP,date carte de identitate) si obiectul prestarii asa cum ati spus inclusiv cu valoarea.Aceasta valoare o prindeti 628-401 ,analitic sau 628-462 si apoi ideal ar fi sa inregistrati in neterminata aceasta cheltuiala pentru a vedea pretul de cost care va iese
331-711
Tot in contul 331 puteti inregistra si cheltuieli indirecte-cu apa,cu energia,cu telefonul ,un procent din ele) si apoi vindeti.
2.La fel doar ca trebuie sa va faca si un deviz cu lucrarile efectuate.
Nu se intocmeste proces verbal, ci Contract de prestari servicii.
Se mentioneaza in contract valoarea cheltuielilor facute ( apa, energie ,combustibil ,seminte , arat , etc ) si le pot inregistra in contabilitate in cont 628 sau tb sa am si documente ( facturi chit , bonuri fiscale )
Multumesc
revin cu aceasta problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai repede : daca fac un borderou de achizitie (porumb) de la pers.fizica trebuie sa fac si contract ?
Daca fac contract trebuie declarat la adm.finantelor in termen de 30 zile ?

ca inregistrari contabile e ine asa :
371 la 401 cu 6000 lei (achizitia)
607 la 371 cu 6000 lei (descarcarea gest)
401 la 5311 cu 5880 lei (dispozitia de plata catre pers fizica -mai putin 2%)
401 la 446 cu 120 lei (impozitul retinut)
446 la 5121 cu 120 lei (impozitul de 2%)

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu contul 446 florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu cum anume se inreg. taxele vamale? Eu am gasit formulele 371=446 si apoi plata : 446=5121, dar mie programul imi ia automat ... (vezi toată discuția)
Taxa bilant contabil inregistrare in contabilitate gabrielabarko gabrielabarko Buna ziua, am depus bilantul pentru anul 2009 si am platit taxa la registru comertului de 14 lei, cum poate fi aceasta inregistrata in contabilitate? Se poate ... (vezi toată discuția)
Factura care contine 4426 din vama OOANA1977 OOANA1977 Buna seara as vrea sa va intreb cum se inreg o facture care contine tva platit in vama si taxe vamale la taxe vamale am optiune de tva 24%, iar la tva 4426 ... (vezi toată discuția)