Am o situatie -si as avea nevoie de un sfat:la firma avem o angajata, o doamna -de aprox. 2 luni (per. nedeterminata, perioada de proba de 3 luni)-deci se afla inca in perioada de proba inca o luna. Am fost contactata de ea - se afla in spital -este insarcinata -sarcina cu risc (telefonic am fost anuntata-nimic in scris) si posibil ca va avea concediu medical minim o luna (asa mi-a spus).
Problema este: am vrea sa-i dam o notificare de incetare a per. de proba-CIM - dar cum sa procedam, atata timp cat ea este in concediu medical?
Ar trebui sa semneze pe notificare ca a luat la cunostinta -aflata fiind in concediu medical. Putem face ceva? (sua atata timp cat este in concediu medical nu i se poate inceta per. de proba-si CIM-ul).
Ce ma sfatuiti?
Potrivit dispozitiilor Codului Muncii ,respectiv
Art. 50. - Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
b) concediu pentru incapacitate temporară de muncă;
Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
nu puteti proceda la incetarea contractului individual de munca in aceasta perioada.
Mai mult decat atat, daca salariata v-a depune instiintare scrisa angajatorului referitoare la starea fiziologica de graviditate, potrivit art.60(1) alin c nu puteti dispune concedierea acesteia
": c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;