avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Imi puteti recomanda o asociatie profesionala a ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Imi puteti recomanda o asociatie profesionala a consilierilor juridici din Bucuresti?

Deoarece, de curand am observat ca in statutul consilierului juridic este o prevedere care spune ca exercitarea fara drept a profesiei de consilier juridic constituie infractiune. Cum legea prevede si obligativitatea inscrierii intr-o asociatie profesionala, as vrea sa ma inscriu ca si definitiv intr-o astfel de asociatie.
Imi puteti recomanda una ieftina ( cotizatii mici) si serioasa in Bucuresti?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 19:43, 2 Octombrie 2011
Va trebui sa te inscrii in CCJ (Consiliul Consilierilor Juridici).
Daca ai vechime mai mare de 5 ani ca si consultant juridic te poti inscrie ca si cj definitiv si vei plati 300 RON /an.
Pentru mai multe informatii poti accesa site-ul lor.
Da, merci frumos. Pe ei ii stiu, au o taxa exagerata. vroiam tocmai o alternativa la ei... ca sa evit acea taxa nejustificat de mare.
Cu placere ! Nu exista o alta alternativa ! Dar daca angajatorul nu-ti cere sa fii inscrisa in Toabloul Consilierilor Juridici, si activitatea pe care o prestezi tu, nu implica necesitatea de a fi inscrisa in TCJ, nu vad de ce-ti faci probleme :)
Daca mi-ar cere sa fiu "inscrisa" ar fi o problema. Ar trebui sa-mi fac o operatie de schimbare de sex si nu pot. Imi pac prea mult femeile. :))

Eu stiu ca exista destule alternative, dar nu le gasesesc pe net, de aceea am scris aici. Sigur sunt si alte asociatii ale consilierilor in Bucuresti.
Scuza-ma ca te-am "jignit" neintentionat ! Nu am vrut decat sa te ajut cu o informatie !
Si daca stii ca exista destule alternative...ok ! anunta-ne si pe noi cei care stim ca este singura alternativa CCJ-ul .
Si .... ca tot le stii tu mai bine ... uite :
Art. 4 Consilierii juridici sunt inscrisi pe Tabloul Consilierilor Juridici definitivi sau stagiari tinut de catre Colegiile Consilierilor Juridici membre ale U.C.C.J.R. :O

Alte discuții în legătură

Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)
Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in ccj? Cristina152 Cristina152 Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in CCJ? Unii sustin cum ca nu ai aceasta calitate din moment ce nu esti inscris, altii contrariul, si ... (vezi toată discuția)
Nu pot reprezenta institutia in instanta pentru neinscriere in colegiul consilierilor juridici olivia stoicescu olivia stoicescu Partea adversa a invocat in plangere ca nu am dreptul sa reprezint institutia la care sunt consilier juridic pt ca nu sunt inscrisa in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)