avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie - prescriptie, plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie - prescriptie, plangere contraventionala

buna ziua
Am fost sanctionat contraventional acum 3 saptamani pt. depasirea vitezei legale in localitatea calarasi iar procesul verbal a ramas la politist deoarece am refuzat sa semnez. Intrebarea mea este daca nu iau la cunostinta despre respectivul proces verbal in 30 de zile ce se intampla ? ... si daca amenda este trimisa catre fisc inainte de a lua la cunostinta m-ai am dreptul la plata a jumatate din minimul amenzii in 48 de ore .
multumes
Cel mai recent răspuns: johnym , utilizator 14:56, 25 Octombrie 2011
1. Daca nu luati la cunostiinta in 30 zile procesul devine nul, dar cred ca o sa vi-l comunice, nu trebuie neaparat sa va inmaneze dumneavoastra procesul verbal in mana.
2. Nu mai aveti dreptul la plata a jumatate din minumul amenzii in 48 ore.
Daca nu vi se comunica procesul-verbal de contraventie in termen de 30 de zile de la data intocmirii lui, se prescrie executarea sanctiunii contraventionale aplicate. In acest caz, nu va trebui sa achitati nicio amenda. Posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a amenzii curge din momentul aplicarii acestei sanctiuni, prin urmare acest termen de 48 de ore curge de la data aplicarii sanctiunii, nu de la data comunicarii procesului-verbal de contraventie. Daca se emite titlul executoriu de catre Finante fara a vi se comunica procesul-verbal in termenul legal de 30 de zile, puteti face contestatie la executare invocand prescriptia executarii sacntiunii contraventionale.
Luati aminte ca nu veti scapa de plata amenzii care o sa va urmareasca peste tot si cat de curand o sa va treziti si cu permisul suspendat. De platit jumatate nu mai poate fi vorba.
...si daca procesul verbal nu-mi este inmanat personal amenda in baza la ce ar putea fi achitata?multumesc
Va va comunica cei de la finante de existenta PVului si va trebui sa_l achitati

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriere contraventie ContSters56278 ContSters56278 Cum se calculeaza termenul de prescriere in cz. contraventiei? am primit o instiintare de plata cu data de 02.03.2010 cu un proces verbal de contraventie din ... (vezi toată discuția)
Amenda aplicata de politia de frontiera Simona.Teschere Simona.Teschere buna ziua, amenda data de politia de frontiera este contraventionala? daca nu se achita se pun penalizari? Sau se prescrie peste o anumita perioada de time? (vezi toată discuția)