avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... data intrare in vigoare noile coduri penal si de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

data intrare in vigoare noile coduri penal si de procedura penala

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca noile coduri penal si de procedura penala intra in vigoare la 01. oct. 2011 sau se vor stabili alte date.

Cu stima
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
Niros Aciarb, utilizator
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 14:51, 26 Septembrie 2011
Vor intra in vigoare la data stabilita, 01.10.2011.
De unde stiti? S-a votat cumva legea de punere in aplicare a codului penal?
Nu s-a votat legea de punere in aplicare, asadar este imposibila intrarea in vigoare a acestor coduri. Numai Codul civil va intra in vigoare la 1 oct.
Ar fi destul de ciudat din punct de vedere juridic sa avem un nod cod civil fara un nou cod de procedura civila si sa se aplice vechiul cod. Procesul legislativ face eforturi in continuare in acest sens si sa speram ca vor fi incununate de succes, dupa cum s-a si promis in repetate randuri.
Ceea ce spune d-l CiprianPaun este adevarat, iar in legatura cu intrarea in vigoare a noului cod penal, scuzele CSM precum ca judecatorilor le trebuie mai mult timp pentru a se obisnui cu modificarile vreau sa spun ca sunt hilare, in situatia cand codul are 2 ani de cand s-a publicat in monitorul oficial, iar in legea de aplicare aflata la parlament si care a trecut de senat termenul de aplicare a fost de 1 octombrie 2011.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)
Redozari si decrete 2011 alexandrarusu alexandrarusu as vrea sa stiu si eu despre ce este vorba cu aceste noi decrrete de redozari sh gratieri care se dau din 1 octombrie 2011 si despre noul cod penal si daca ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal ContSters214324 ContSters214324 stie cineva daca va intra in vigoare noul cod penal? (vezi toată discuția)