avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redozari si decrete 2011
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redozari si decrete 2011

as vrea sa stiu si eu despre ce este vorba cu aceste noi decrrete de redozari sh gratieri care se dau din 1 octombrie 2011 si despre noul cod penal si daca este adevarat si in ce consta si cine beneficiaza de ele
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 21:27, 14 Septembrie 2011
Noul Cod Penal nu va intra in vigoare la 1 octombrie 2011 ci probabil anul viitor, la o data stabilita de Parlamentul Romaniei prin legea de aplicare.

Nu vor exista decrete colective de gratiere ori redozari de sentinte. Singurele reduceri de pedeapsa se vor aplica exclusiv celor care au in acest moment pedepse care depasesc limita maxima din noul cod.

Spre exemplu daca a fost condamnat la 12 ani de detentiune pentru furt va realiza doar 3 ani pentru ca aceasta este limita maxima din noul cod penal.

Pentru furtul calificat daca avea de realizat 15 ani sau 18 de inchisoare va realiza doar 5, 7 sau 10 in functie de imprejurari.
bn si atunci in 1 octombrie ce se intampla ?pana la urma
La 1 octombrie 2011 intra in vigoare noul Cod Civil al Romaniei.
Da, este vorba de Noul Cod si nu de un decret de gratiere.

Este posibil sa se dea o gratiere dar prin 2012.

Cat priveste redozarile de pedepse conform noului cod, acestea vor trebui analizate in concret in functie de infractiune sau de infractiuni si in raport situatia concreta din dosarul penal.Acesta ar fi recomandabil sa fie studiat de avocat mai inainte de a se demara ceva de catre condamnat.
La intrarea in vigoare a noului cod nu se vor scadea toate pedepsele aplicate pentru toti condamnatii, ci doar pentru unii dintre ei.
nimeni nu stie nimic. Mare parte a presei a scris pe 11 si pe 12 luna asta ca vor intra in vigoare ambele coduri pe 1 octombrie 2011. Totusi, oficial nu s-a spus nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal teona11 teona11 ati vazut pe site-ul ministerului ca se cauta o persoana pentru proiectul \"legea mai favorabila\" din noul cod penal? ce credeti, intra sau nu la 1 octombrie ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal hanna12345 hanna12345 As vrea sa stiu daca un detinut care este condamnat definit la 2 ani si jum. pt. furt calificat va beneficia de prevederile noului cod de procedura penala ... (vezi toată discuția)
Redozari pufyxu pufyxu oarte multi vorbesc de redozari,gratierii,decrete,oare se va da ceva din acestea odata cu intrarea noului cod penal? (vezi toată discuția)