avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redozari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redozari

oarte multi vorbesc de redozari,gratierii,decrete,oare se va da ceva din acestea odata cu intrarea noului cod penal?
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 14:29, 20 Iunie 2011
pufyxu a scris:

oarte multi vorbesc de redozari,gratierii,decrete,oare se va da ceva din acestea [b]odata cu intrarea noului cod penal?


Va referiti, cred, la intrarea in vigoare a noului cod penal.
Nu stim, poate vor exista si surprize...de acest gen.
Nu stim nimic despre posibile decrete de gratiere.
Cat priveste redozarea, aceasta este posibila intrucat se va aplica legea penala mai favorabila , chiar si in privinta pedepselor ramase definitive.Astfel, daca legea penala noua prevede limite de pedeapsa inferioare fata de legea existenta la momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare, pedeapsa se va reduce la aceste limite.Cum s-ar spune , legea penala mai favorabile retroactiveaza , ca o exceptie de la principiul neretroactivitatii legii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se schimba codul penal anul acesta,prin schimbarea lui sunt favorizati in oarecare mod detinutii? 0ana006 0ana006 am auzit ca atunci cand se pun in aplicare noile legi, detinutilor li se ia o treime din pedeapsa. e adevarat? multumesc si daca are pedeapsa de 5 ani si are ... (vezi toată discuția)
Redozari si decrete 2011 alexandrarusu alexandrarusu as vrea sa stiu si eu despre ce este vorba cu aceste noi decrrete de redozari sh gratieri care se dau din 1 octombrie 2011 si despre noul cod penal si daca ... (vezi toată discuția)
Decret de gratiere?? lung.raluca lung.raluca Stie cineva daca se fac gratieri colective? S-a semnat decret din partea presedintelui? Se pare ca s-a anuntat la stiri despre ceva gratieri dar din pacate ... (vezi toată discuția)