avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

As vrea sa stiu daca un detinut care este condamnat definit la 2 ani si jum. pt. furt calificat va beneficia de prevederile noului cod de procedura penala care a fost publicat in Monitorul Oficial in iulie 2010 , in sensul unei recalculari sau redozari a pedepsei. In codul de procedura penala scrie ca se aplica la 12 luni de la publicarea in M.O si tot acoloscrie ca se aplica de la 1 oct 2011. Stie cineva cand se va pune in aplicare?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 07:03, 31 Octombrie 2010
Nu stiu exact cand va intra in vigoare , dar stiu va pt detinutul respectiv va opera o recalculare a pedepsei daca noul cod prevede limite mai reduse ale pedepsei pentru respectiva infractiune
pana sa beneficieze de prevederile noului cod penal o sa se libereze.
de foarte multa vreme intra"noul cod penal " in vigoare .
au mai fost astefel de termene si nici unul nu s-a respectat.
eu cred ca nici atunci nu va intra in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul de procedura penala hanna12345 hanna12345 As vrea sa stiu daca sotul meu va beneficia de prevederile noului cod de procedura penala care intra in vigoare la 1 oct 2011. Are de executat 2 ani si jum pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua vanesssa_03 vanesssa_03 buna ziua asi avea si eu cateva intrebari daca imi puteti raspunde?cum beneficiaza detinuti la intrarea codului penal?cand intra in vigoare?si ce redozari se ... (vezi toată discuția)
Redozari si decrete 2011 alexandrarusu alexandrarusu as vrea sa stiu si eu despre ce este vorba cu aceste noi decrrete de redozari sh gratieri care se dau din 1 octombrie 2011 si despre noul cod penal si daca ... (vezi toată discuția)