avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... codul de procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

codul de procedura penala

As vrea sa stiu daca sotul meu va beneficia de prevederile noului cod de procedura penala care intra in vigoare la 1 oct 2011. Are de executat 2 ani si jum pt furt calificat si este condamnat definitiv. as vrea sa stiu daca e posibil ca, codul sa intre in vigoare mai devreme tinand cont ca e publicat in Monitorul Oficial din luna iulie 2010 si acolo scrie ca intra in vigoare la 1 an de la publicare.
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 18:34, 28 Octombrie 2010
Legea i se va aplica de la data intrarii ei in vigoare, astfel ca in timpul executarii pedepsei, deoarece in oct 2011 el inca isi va mai executa din pedeapsa, i se pot aplica prevederile mai favorabile din noua lege
de intrat in vigoare, inca nu se stie cand va intra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal hanna12345 hanna12345 As vrea sa stiu daca un detinut care este condamnat definit la 2 ani si jum. pt. furt calificat va beneficia de prevederile noului cod de procedura penala ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale mai favorabile musatcristina musatcristina buna ziua ma poate ajuta cineva cu o explicatie privind aplicarea legii penale mai favorabile - noul cod penal - in cazul unei condamnari definitive de 4 ani? ... (vezi toată discuția)
Modificare condamnare noul cod penal dorincru dorincru buna ziua, as vrea sa stiu daca o data cu intrarea in vigoare a noului cod penal, pentru infractiunea de violare de domiciliu, art 192 , al 2, o persoana care ... (vezi toată discuția)