avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... URGENT - PROCEDURA FALIMENT
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

URGENT - PROCEDURA FALIMENT

Buna ziua.

Cererea de deschidere a procedurii a fost inaintata de catre creditor. Debitorul nu a contestat in termenul de 10 zile creanta dar doreste sa o faca la primul termen sau sa gaseasca o alta modalitate de amanare a cauzei. Cererea de acordare a unui termen pentru angajare avocat va fi respinsa atata vreme cat i s-a comunicat citatia acum 10 luni. Rog sa imi spuneti daca mai exista vreun "artificiu" pentru amanare sau contestarea debitului.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 18:02, 20 Septembrie 2011
Incercati sa faceti o plata astfel incat debitul sa scada sub pragul impus de lege penbtru deschuderea procedurii.
da, există posibilitatea să solicitați la prim termen de judecată să faceți dovada că nu sunteți în imposibilitate de plată, că sunteți solvabil, deci cereți proba cu înscrisuri, extrase de cont, chitanțe prin care ați achitat alte datorii, orice înscris din care să rezulte că aveți posibilități financiare să achitați creditul, instanța nu admite cererea pur și simplu la prim termen de judecată, poate acorda un termen pentru a se ajunge la o înțelegere, sau vă va da posibilitatea să vă apărați și să dovediți că aveți disponibil bănesc, prin urmare nu îndepliniți condițiile de declarare a falimentului.
Chiar daca citatia i-a fost comunicata acum 10 luni, daca pana in prezent nu a mai fost nici un termen de judecata a cererii de deschiderea insolventei, se poate solicita termen pentru aparare la primul termen care va fi.
Daca deja s-a dispus prin incheiere deschiderea procedurii, trebuie stiut ce fel de procedura s-a deschis:generala sau simplificata.
In oricare caz, va sfatuiesc sa luati legatura fie cu administratorul judiciar, fie cu lichidatorul, depinde ce anume v-a desemnat judecatorul prin deschiderea procedurii.
De asemenea, la primul termen puteti solicita judecatorul-sindic sa-i oblige pe creditorii care au introdus cererea sa consemneze, in termen de 5 zile, la o banca, o cautiune de cel mult 10% din valoarea creantelor.
Asta ii va incurca putin pe creditori, pentru ca daca nu este consemnata in termen cautiunea, cererea introductiva va fi respinsa.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Multumesc mult pentru ajutor. Sa inteleg ca inainte de a se pune in discutie deschiderea vreuneia dintre proceduri (generala sau simplificata), judecatorul va da cuvantul pe probe.o.k. pot solicita judecatorului sa impuna creditrului plata cautiunii de 10%?
Maine este primul termen. Nu s-a dispus nimic pana in acest moment. Multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Obligarea la plata unei cautiuni sorina.scurtu sorina.scurtu Puteti sa-mi spuneti daca pot solicita instantei sa oblige creditorul la plata unei cautiuni in situatia in care acesta se afla in insolveta? Mai exact, ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)
Cale de atac dupa ce s-a dispus intrarea in insolventa mdcc mdcc Buna ziua, va rog sa ma lamuriti,care este calea de atac dupa ce s-a declarant starea de insolventa a unei societati,apelul sau recursul?Si care este temeiul ... (vezi toată discuția)