avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Obligarea la plata unei cautiuni
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Obligarea la plata unei cautiuni

Puteti sa-mi spuneti daca pot solicita instantei sa oblige creditorul la plata unei cautiuni in situatia in care acesta se afla in insolveta?

Mai exact, cererea de deschidere a procedurii de insolventa a fost formulata de creditor prin Administratorul Judiciar.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 12:39, 29 Martie 2010
Art. 33 pct 3 Legea 85/2006:
(3) La cererea debitorului, judecatorul-sindic ii poate obliga pe creditorii care au introdus cererea sa consemneze, in termen de 15 zile, la o banca, o cautiune de cel mult 10% din valoarea creantelor. Cautiunea va fi restituita creditorilor, daca cererea lor va fi admisa. Daca cererea va fi respinsa, cautiunea va fi folosita pentru a acoperi pagubele suferite de debitori. Daca nu este consemnata in termen cautiunea, cererea introductiva va fi respinsa.
Buna ziua !
In conformitate cu prevederile legii 85/2006 actualizata si consolidata pana in 2010, art.33., al.(3), " la cererea debitorului, judecatorul-sindic ii poate obliga pe creditorii care au introdus cererea sa consemneze, in termen de 15 zile, la o banca, o cautiune de cel mult 10% din valoarea creantelor. Cautiunea va fi restituita creditorilor, daca cererea lor va fi admisa. Daca cererea va fi respinsa, cautiunea va fi folosita pentru a acoperi pagubele suferite de debitori. Daca nu este consemnata in termen cautiunea, cererea introductiva va fi respinsa."
Cu stima !
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
In conformitate cu prevederile legii 85/2006 actualizata si consolidata pana in 2010, art.33., al.(3), " la cererea debitorului, judecatorul-sindic ii poate obliga pe creditorii care au introdus cererea sa consemneze, in termen de 15 zile, la o banca, o cautiune de cel mult 10% din valoarea creantelor. Cautiunea va fi restituita creditorilor, daca cererea lor va fi admisa. Daca cererea va fi respinsa, cautiunea va fi folosita pentru a acoperi pagubele suferite de debitori. Daca nu este consemnata in termen cautiunea, cererea introductiva va fi respinsa."
Cu stima !

De ce mai repetati raspunsurile altora, daca nu difera cu nimic si nu aduc numic noi?
Dpdv legal prevederea exista in L85/2006 dpdv practic putine cereri de acest fel am vazut in instanta acceptate - mai precis una singura
In primul rand trebuie sa contestati starea de insolventa si in subsidiar sa cereti consemnarea unei cautiuni !!
Nu cred ca vreun judecator ar dispune consemnarea cautiunii de catre adm/lich judiciar ce reprezinta interesele unei societati aflata in procedura legii 85/2006.

Eu am solicitat dar abia a fost primul termen - cred ca va fi respinsa o astfel de cerere pe motiv ca ar prejudicia interesele creditorilor incrisi la masa credala a societatii pe care o reprezinta lichidatorul.
Am contestat starea de insolventa si am facut dovada cu acte ca se efectueaza plati, ca se desfasoara activitate economica si am solicitat si constituirea unei cautiuni de catre lichidator ca a solicitat insolventa cu rea credinta, aratand ca de fapt nu datoram ci ne este datorata o suma cu mult mai mare decat suma pentru care lichidatorul a formulat cererea de insolventa a societatii pe care o reprezint.
Va tin la curent in mai este termen cu ce s-a dispus, dar mai mult ca sigur ca-mi va respinge cererea mea de consemnare side asemenea ar trebui sa respinga si cererea lichidatorului care a solicitat cu rea credinta deschiderea proc.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
ContSters102066, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac dupa ce s-a dispus intrarea in insolventa mdcc mdcc Buna ziua, va rog sa ma lamuriti,care este calea de atac dupa ce s-a declarant starea de insolventa a unei societati,apelul sau recursul?Si care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)