avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concedii medicale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concedii medicale

Poate fi acordat retroactiv un concediu medical "in continuare", in cazul in care este necesar avizul medicului expert ?
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 09:16, 21 Septembrie 2011
Buna ziua,
un concediu medical poate fi corectat, din "initial" in "continuare" sau invers dar nu se poate da retro. Conform Ord.430/2010 data de la care incepe valabilitatea concediului medical poate fi ulterioara datei acordarii numai in cazul certificatelor de concediu medical "in continuare”, insa data acordarii nu poate fi mai mare decat data la care se termina valabilitatea certificatelor de concediu medical acordate anterior pentru aceeasi afectiune.
In situatia imposibilitatii prezentarii asiguratului la medic, vor fi acordate certificate de concediu medical cu retroactivitate de 24 de ore numai in cazul certificatelor de concediu medical „initial.” Pentru persoanele lucreaza in SEE, casele de asigurari de sanatate vor elibera certificatele de incapacitate de munca la o data ulterioara, dar nu mai tarziu de 30 zile de la data la care a fost primit raportul medical intocmit corect.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data acordarii concediului de risc maternal Loredana Cristina Loredana Cristina Buna ziua! Intrebarea mea ar fii inlegatura cu data acordarii a concediului de risc maternal. Are vreo importanta data acordarii la concediu in continuare fara ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical lulusca lulusca Bună ziua, Am următoarea problemă cu un salariat care are Concediu medical cod diagnostic 581. A început Concediu medical pe data de [b]24.09.2013[/b] ... (vezi toată discuția)
Lamuriri concediu medical cod 01 lilid lilid Buna ziua, Un angajat a adus un concediu medical avand codul de indemnizatie 01 (eliberat de dr familie). la data acordarii este 28.01.15, iar la data ... (vezi toată discuția)