avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul dobanda penalizatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul dobanda penalizatoare

Buna ziua
Anul trecut, Curtea de Conturi ne-a obligat, pe toti salariatii, sa restituim un spor incasat ilegal.Anul acesta, cand au venit sa vada ducerea la indeplinirii a masurilor Curtii de Conturi, au zis ca trebuie sa ni se opreasca si dobanda penalizatoare.
Intrebare;
1.Cum se calculeaza acesta dobanda si in ce act normativ este prevazut modul de calcul???
2. Cum trebuie sau ce trebuie sa contina notificarea din partea angajatorului cu privire la acesta dobanda penalizatoare??-trebuie facuta cumva notificare oficila la BNR/??statistica??Trebuie in notificare sa ne prezinte si modul de calcul??
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 11:02, 21 Septembrie 2011
[ link extern ]
Intrucat in textul O.G. nr.13/2011 se face trimitere si la prevederile Legii nr.287/2009,republicata,aceasta o gasiti in Monitorul Oficial,Partea I,nr.505/15.06.2011.
Sper ca aici veti gasi informatiile care va intereseaza,desi,firesc era ca auditorii Curtii de Conturi sa va indice temeiul legal in baza caruia sa stabiliti,pentru fiecare caz in parte,dobanda penalizatoare.
Pentru siguranta,ar fi indicat sa le solicitati,in scris,aceste precizari.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza /se aplica - dobanda legala remuneratorie ? ... oanaportar oanaportar cum se calculeaza /se aplica - dobanda legala remuneratorie ? Buna ziua. Avem mare nevoie de dumneavostra ca sa ne ajutati cu un raspuns. Institutia ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre pf floridradi floridradi Conform OG 13/2011 ce prevede ca : 'Art. 3. - (1) Rata dobanzii legale remuneratorii se stabileste la nivelul ratei dobanzii de referinta a Bancii Nationale ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala treidecinci treidecinci Am inteles ca in materie civila dobanda legala se stabileste la nivelul dobanzii de referinta a BNR, diminuat cu 20% si ca se aplica O.G. 9/2000. Conform ... (vezi toată discuția)