bogdan.plesa a scris:
moment in care un agent mi-a facut semn sa depasesc toata coloana. Eu am crezut ca ,vazand situatia in car ma aflu , incearca sa ma ajute. cand am ajuns in dreptul lui m-a oprit si , bine-nteles mi-a retinut permisul pentru depasire in loc interzis si depasirea coloanei. Pe procesul verbal am obiectat :" nu am efectuat manevra de depasire decat la indicatiile agentului " .
Daca autoturismul pe care-l conduceati nu este inmatriculat in CJ inteleg situatia. Este vorba de patriotism local. Inadmisibila situatie mai ales din partea unui agent de politie.
Conform Codului Rutier Dvs. aveati obligatia de a respecta indicatiile agentului de politie ignorand regulile de circulatie, daca nu exista concordanta intre ele.
Reproduc articolul din Codul Rutier care legifereaza acest lucru.
Art. 31. - Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b);
c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulaţie.
Prin urmare Dvs puteti contesta procesul verbal de contraventie la Judecatoria Cluj in termen de 15 zile. Dupa depunerea contestatiei solicitati Judecatoriei un certificat de grefa prin care se certifica inregistrarea contestatiei. Cu acest certificat va prezentati la politie si vi se va restitui permisul pana la solutionarea contestatiei.
Dupa parerea mea aveti sans de izbanda.
Succes!!!
ing. dipl. Ioan Ciobanu