avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Excludere consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Excludere consilier local

Buna ziua
În urmă cu un an de zile, un consilier local a fost exclus din partid, dar nu şi din consiliul local pentru faptul că aveau majoritatea, şi au respins tot timpul proiectul de hotărâre privind excluderea din consiliul local. În acest timp s-a pronunţat instanţa de fond, unde a pierdut procesul, dar a făcut recurs, şi acum s-a pronunţat şi Curtea de apel Bucureşti, unde a pierdut din nou procesul, această hotărâre fiind irevocabilă.
Vă rog să mă lămuriţi şi să mă ajutaţi cu urmatoarele întrebări:
- la următoarea şedinţă de consiliul local trebuie să i se înmâneze şi acestui consilier local mapă? trebuie să m-ai participe la şedinţă?
- şi ce se poate face cu hotărârile unde acesta a votat timp de un an, cu toate ca nu m-ai avea acest drept cf. Legii 393/2004 art. h1.?
-ce se poate face ca cei vinovaţi de această situaţie sa raspundă pentru încalcarea legi?

Alte discuții în legătură

In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)
Pierderea calitatii de consilier local ContSters67025 ContSters67025 Buna seara Fac parte dintr-un Consiliul Local (consilier local), din partea PNL. Acum cateva zile, partidul a hotarat excluderea mea din partid. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Incetarea mandatului de consilier local nairam1 nairam1 Mandatul de consilier local poate fi suspendat / incetat prin excluderea din cadrului partidului politic din care respectivul face parte? Isi poate exercita ... (vezi toată discuția)