In urma anchetei sociale facuta de inspectia sociala mi se comunica, ca, nu mai beneficiez de alocatia monoparentala, deoarece detin cuptor cu microunde.
Unde ma pot adresa cu contestatia?
Listele cu bunurile care sunt sau nu de stricta necesitate unei familii nu prevad, intr-adevar, cuptor cu microunde, nici ca bun permis, nici interzis (sau poate nu am vazut eu??). In orice caz, daca v-au sistat plata alocatiei de sustinere, trebuie sa va fi fost comunicata dispozitia primarului in acest sens. Acest document are prevazuta posibilitatea atacarii lui la instanta de contencios administrativ, conform legii 554/2004 (de obicei aceasta prevedere este inserata in ultimul articol al dispozitiei).
in lista bunurilor care nu sunt considerate de stricta necesitate, la aparatura electronica sunt trecute: camere video, amplificatoare audio, copiatoare.
primariile pot suplimenta lista de bunuri care nu sunt considerate de stricta necesitate prin hotarare de consiliu local.
ati primit dispozitia de incetare a acordarii alocatiei de sustinere a familiei?
Nu am primit dispozitia de incetare, am vrut sa depun un alt dosar , dar, mi s-a spus ca vor veni sa faca ancheta sociala cei de la asistenta sociala, probabil fara inspectorul de la inspectia sociala , si sa semnez.....mentionez ca nu am semnat nimic la cea precedenta, mai mult, nu mi s-a adus la cunostiinta ca nu am dreptul daca detin acel cuptor cu microunde , chiar mi s-au solicitat adeverintele de la scoala pentru cei doi copii, am dedus ca ma incadrez.
Am vechime in munca 28 ani,deci contributii asigurari sociale, sanatate si somaj pentru toti acesti ani retinute si virate, si nu mi se pare corect sa nu beneficiez acum de alocatia monoparentala {de 2 ani de zile beneficiez}, avand la ora actuala veituri mici, iar o persoana care nu a muncito zi toata viata sa beneficieze........
....................
am renuntat la cuptorul cu microunde si voi depune luna de luna cate un dosar....
voi depune contestatie la inspectia muncii in momentul cand voi detine dispozitia de incetare....
....
ce ma sfatuiti?