Am aflat ca am fost raportati in Centrala Riscurilor Bancare FARA ANUNT PREALABIL, deoarece am figurat cu o intarziere de aproape 90 de zile la o banca unde aveam un credit fara ipoteca. In acest moment aplicam pentru un credit cu ipoteca, si banca ne refuza,deci la verificarea in biroul de credite eram "curati", ceea ce pentru noi e foarte grav,deoarece nu ne ajung banii pentru rate. Mentionam ca NU am fost anuntati,nici prin telefon,nici prin mail,nici sms, iar intarzierea a fost din cauza unei greseli de plata - banii erau pusi in cont, dar nu in moneda potrivita.
Inainte de raportarea in Centrala Riscurilor este obligatorie anuntarea clientului? Am vrea sa mergem mai departe pe orice cale,deoarece e singura varianta si suntem intr-o situatie destul de disperata.
Multumim pentru orice ajutor, D.
Incerc sa pun intrebarea mai clar. Intarzierea la plata a fost pentru o suma mica, din cauza unei greseli care a plasat banii in alt cont. Am pentru aceasta toate documentele doveditoare,inclusiv chitantele de plata.
Intrebarea este daca am vreo sansa de a primi un credit ( cu ipoteca) pe termen lung, daca atasez documentele care arata ca incidentul de plata s-a produs fara stirea noastra.
Multumesc.