avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul consum apa rece.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul consum apa rece.

Buna ziua, va rog sa ma ajuta-ti si pe mine in rezolvarea urmatoarei probleme. Consumul meu de apa rece declarat pe luna august este de 10 metri, iar doamna administrator ma pune sa platesc 14.99 m. Este corect sa platesc inca jumatate din cat am consumat? Mentionez ca am aceiasi problema luna de luna, fiind nevoita sa platesc 4-5 metri in plus. Am instalatia sanitara noua in toata casa, deci nici nu se pune problema sa picure pe undeva si totusi sunt pusa sa platesc luna de luna consumul altora. Am intrebat la asociatie daca sunt pierderi la subsol si mi s-a spus ca nu. Va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce este de facut din punct de vedere legal pentru a scapa de aceasta situatie neplacuta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:02, 23 Septembrie 2011
Doamna draga, trebuie sa intelegeti corect situatia consumului de apa calda de pe scara dvs.. Din moment ce toti consumatorii consuma apa dintr-un bransament comun contorizat de un ceas de precizie comparat cu suma indexurilor ceasurilor din apartamente ( foarte imprecise), predate de fiecare proprietar, nu exista egalitate, cine sa plateasca diferenta impartita la toti in mod egal , decat toti cei care participa la consum?.:O
deliaandreea a scris:

Am intrebat la asociatie daca sunt pierderi la subsol si mi s-a spus ca nu.

Totusi poate ati primit o explicatie de la conducerea asociatiei.
Daca instalatiile sunt bune si administratorul spune ca nu sunt pierderi la subsol, atunci de unde apar diferente de 50% intre factura si consumurile individuale?
O asemenea diferenta nu poate avea drept cauza diferenta de precizie a apometrelor sau data de citire a indexului, ci doar o avarie. Dar daca spuneti ca acest lucru se intampla luna de luna poate este cazul unor sustrageri de apa in permanenta.
Administratorul si instalatorul trebuie sa depisteze unde este problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de apa pe scara lili77 lili77 Buna ziua .sunt pr\prietarul unui apartament si am apometru .administratorul imparte cei 90 m de apa inregistrati in plus la toti proprietarii ,fara a se ... (vezi toată discuția)
Apa platita si trecuta in plus pe tabelul care vine de la asociatie alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna ziua , De cativa ani mi se trece la consumul de apa pe lista care vine de la asociatie 2 sau 3 metri cubi de apa in plus pe motiv ca sunt pierderi care ... (vezi toată discuția)
Consumul suplimentar de apa repartizat in functie de cantitatea de apa consumata meridumitrescu meridumitrescu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: La un consum de 18-20 m3 de apa pe luna pentru 3 persoane, cate locuim in apartament, administratorul ne ... (vezi toată discuția)