am mai scris in acest forum cu acest subiect este vb de o inselaciune de 3000 de euro a 15 persoane cu niste locuinte anl .
Acuma am primit condamnarea care suna astfel:
Solutie: - condamnă pe inculpat la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu aplic. art. 81 Cod penal.
Nu inteleg la ce se refera art.81 cod penal ? Si ce mai pot face in acest sens sa imi dea cu suspendare ? Precizez ca de la condamnare au trecut 4 zile!
art.81 c.pen. prevede conditiile aplicarii suspendarii conditionate, prin urmare ati fost condamnat/a la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
In conditiile date, termenul de incercare este de 5 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ( 3 ani pedeapsa aplicata + 2 ani interval de timp prev de art. 82 c.pen.)
Este condamnare cu suspendare conditionata, ceea ce inseamna ca nu veti face inchisoare dar condamnarea se inscrie in cazier . Daca insa nu veti avea pe viitor un comportament social normal , la o noua condamnare aveti sansa sa executati pedepsele in inchisoare.
Nu se pune in executare decat de la ramanerea definitiva a condamnarii. Aveti posibilitatea de a folosi calea de atac daca sunteti la sentinta de fond. Urmariti daca partile adverse sau procurorul, ataca hotararea. Consultati un avocat.