avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inlocuire CIM model vechi cu CIM model nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inlocuire CIM model vechi cu CIM model nou

Se poate inlocui din initiativa angajatorului si bineinteles cu acordul salariatului, un CIM pe perioada nedeterminata incheiat in anii anteriori (model vechi, inainte de 1995) la care adaugam aditionalele cu un Contract individual de munca – model valabil 2011. Practic doresc sa schimb forma contractului la care sa adaug si noile cerinte prevazute de Ordinul 1616 din 02.06.2011?
Inlocuirea nu va aduce modificari referitoare la durata contractului, locul muncii, felul muncii, condiţiile de muncă, salariul, timpul de muncă şi timpul de odihnă, etc.
DACA se poate inlocui, ce se face cu CIM cadru anterior si cum operez in REVISAL?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 23 Septembrie 2011
dea72cd a scris:

Practic doresc sa schimb forma contractului la care sa adaug si noile cerinte prevazute de Ordinul 1616 din 02.06.2011?



Este suficienta incheierea unui act aditional la CIM si un altul la Fisa Postului (nu uitati de noile prevederi pe linie de SSM).
Cat despre operarea REVISALULUI asteptam parerea avizata a unui Inspector Resurse Umane.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Avology SRL, Consilier juridic
1. Asa cum de multe ori s-a mai spus pe aceasta Sectiune, legea nu are caracter retroactiv .. prin urmare, nu este obligatoriu sa modificati c.i.m. incheiate anterior intrarii in vigoare a Ordnului nr.1918/2011 ... daca doriti acest lucru , atunci veti incheia acte aditionale la c.i.m.

2. Aceste acte aditionale nu au cum sa fie transmise prin REVISAL daca nu aduc modificari cu privire la: perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea; functia/ocupatia; tipul contractului individual de munca; durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia; salariul, sporurile si cuantumul acestora; perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin nr 1616 din 02.06.2011 consela consela ORDIN 1616/2011 In conditiile aplicarii ordinului 1616/02.06.2011 publicat in Monitorul Oficial partea I nr 415 din 14.06.2011 la contractele de munca ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale norme codul muncii handaricimarin handaricimarin pentru o societate cu 400 de salariati,in loc sa fac acte aditionale pt.a-i instiinta de modificarile noul Cod al Muncii,este legal sa fac o decizie colectiva ... (vezi toată discuția)
Contracte individuale de munca vali_minea vali_minea Buna ziua Spuneti-mi va rog daca incepand cu 01.08.2011 trebuie sa modificam contractele de munca deja existente conform celor prevazute de Ordinul ... (vezi toată discuția)