avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numele fiicei pe listele de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numele fiicei pe listele de plata

Buna ziua,
Avem in proprietate doua apartamente. Intr-una stau eu cu sotul, in cealalta sta fiica noastra cu sotul.
Pe tabelul nominal al blocului poate figura numele fiicei noastre? De la asociatie am primit raspunsul ca numai proprietarul pe al carui nume este intabulat apartamentul poate figura pe tabelul nominal al locatarilor.
Ce formalitati trebuie sa facem, ca sa poate figura fiica noastra sau sotul ei pe acel tabel?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:39, 28 Septembrie 2011
As fi deacord cu dumneavoastra daca ne-ati indica o reglementare in care se spune ca este interzis sa trecem pe lista de plata, pe afisier, pe usa blocului la interfon, pe usa apartamentului numele celui care locuieste, care plateste s.a.m.d.
Asa ca va intreb si eu care este baza legala pentru ceea ce sustineti mai sus?
Cititi in legea 230/2007 si HG 1588/2007 si o sa gasiti destule cazuri in care drepturile si obligatiile sunt asemanatoare pentru proprietari, chiriasi, locatari, persoane care-si desfasoara activitatea in bloc...
Avem un chirias al primariei (DAPPP) de vreo 7 ani. Pai acest om locuieste legal, achita toate costurile la asociatie (inclusiv reparatii mari), are contracte directe cu unii furnizori, primeste corespondenta pe nulele lui la aceasta adresa... Cu ce ne-ar avantaja sa scrie pe usa, pe liste "DAPPP" si nu "Ionescu C"? Sau cu ce ne deranjeaza acum?
Un alt exemplu: un proprietar a inchiriat apartamentul unui avocat. Pe usa, pe interfon, pe liste..., apare numele chiriasului, care colaboreaza corect cu asociatia si sigur ca asa este mai usor de gasit de clientii pe care-i are. De ce ne-ar deranja aceasta situatie? Poate mai deranjant ar fi ca persoane venite din afara blocului sa sune la 3-4 usi, sa deranjeze pe ceilati pana afla care-i usa ce o cauta, daca pe acea usa ar fi scris numele proprietarului si nu a celui care este efectiv in apartament.

Motivatia celor care conduc sau administreaza o asociatie, de a nu accepta solicitarea (proprietarului) de a afisa numele celui care locuieste, ci numai numele proprietarului, poate fi legata de necunoasterea legislatiei, de rautate...
De curiozitate: daca pe liste/chitante/etc este trecut numele altcuiva decat cel al proprietarului, cu ce drept va veni asociatia sa ceara sume proprietarului apartamentului, in caz de restante ? Altfel zis, ar avea vreun drept sa dea in judecata proprietarul, eventual sa scoata la licitatie apartamentul, in caz de restante, pentru recuperarea sumelor, tinand cont ca toate chitantele/listele au fost facute pe numele altcuiva ?
In nomenclatorul privind principalele registre si formulare privind asociatiile de proprietari apare si formularul "LIsta de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei...". Acest formular nu prevede numele locatarului, proprietarului/chiriasului, ci numai numarul apartamentului/spatiului.
ascee_rp a scris:

De curiozitate: daca pe liste/chitante/etc este trecut numele altcuiva decat cel al proprietarului, cu ce drept va veni asociatia sa ceara sume proprietarului apartamentului, in caz de restante ?

Numele altcuiva decat al proprietarului se poate trece pe listele de plata, in evidente, pe chitante..., pe baza unei solicitari scrise a proprietarului si inregistrata la asociatie.
Aceasta poate fi folosita in instanta daca este nevoie.
ascee_rp a scris:

De curiozitate: daca pe liste/chitante/etc este trecut numele altcuiva decat cel al proprietarului, cu ce drept va veni asociatia sa ceara sume proprietarului apartamentului, in caz de restante ? Altfel zis, ar avea vreun drept sa dea in judecata proprietarul, eventual sa scoata la licitatie apartamentul, in caz de restante, pentru recuperarea sumelor, tinand cont ca toate chitantele/listele au fost facute pe numele altcuiva ?


Presupun ca oricine locuieste in apartamentul respectiv , locuieste cu aprobarea proprietarului. Nu vad de ce ar fi exclusa raspunderea proprietarului!
Acest lucru nu exclude ca pe tabelul nominal sa nu figureze numele celor care locuiesc fizic in apartament. Pana in prezent fiica noastra locuia intr-o garsoniera care era tot pe numele nostru, adica a parintilor. Acolo au facut ilegalitate scriind numele ei pe tabelul nominal si pe interfon?

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari a1 a1 am primit o citatie de la asociatia de proprietari,ca sant data in judecata pentru restanta la intretinere.Asociatia de proprietari mi-a tot trimis situatii ... (vezi toată discuția)
Chitanta de plata la intretinere ContSters110396 ContSters110396 Buna ziua... As dori sa ma lamuriti in ceea ce priveste urmatoarea situatie: ...Proprietar al apartamentului in care stau este tatal meu care nu mai ... (vezi toată discuția)
Tabel cu proprietarii din bloc ? BEN46 BEN46 Presedinta imi tot spune sa i fac un tabel cu toti proprietarii din bloc pentru a fi afisat in scara blocului , i-am spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)