avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... judecatoare cu un comportament nedemn de un judecator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

judecatoare cu un comportament nedemn de un judecator

Sunt un tata nedreptatit. Nu am nimic personal cu acest om, dar parerea mea este ca nu isi face treaba profesionist si are un comportament de om frustrat. Daca l-ar avea in societate nu ar fi nici o problema, dar il are in sala de judecata.
Nu numai in dosarul meu, ci si in alte dosare a avut un comportament nedemn de un judecator. Are o atitudine superioara si tot timpul tine sa faca glume ironice la adresa persoanelor din sala.
Doresc sa fac public pe acest forum modul cum a decurs procesul meu de ordonanta presedentiala incredintare minor:
In primul rand inainte de a incepe totul a tinut sa ma intrebe ce sanse cred eu ca am ca o instanta din Romania sa imi incredinteze mie copilul. Din start si-a aratat intentia de a favoriza partea adversa. A facut analogii cu familia ei, cum au avut copiii ei febra si erau la Focsani, iar ea..a fost sunata si deranjata sa rezolve aceasta problema. A facut o ironie la salariul meu de director (de 500 lei) si a spus ca il va pune in tablou acasa daca aduc adeverinta pe suma aia. Lucrez la firma mea si nu consider ca trebuie sa am un salariu mai mare pe cartea de munca, dar nu vad de ce sa devina acest lucru un subiect de misto pt un judecator. A avut si reactii de om isteric, tipand la martorul meu, moment in care am intervenit si i-am spus sa foloseasca un ton calm, asa cum toti folosim si nu cred ca e necesar sa tipam unii la altii.
La prima infatisare a venit obosita si a tinut sa ne precizeze ca o doare capul si ca e obosita pt ca nu a dormit toata noaptea deoarece unul din copiii ei a avut febra. A amenintat ca suspenda sedinta daca aude vreo soapta pt ca ea e obosita si nu are chef de galagie. A tratat totul cu un aer superior.

Concret, in cazul meu nu mi-a acordat program de vizitare asa cum am cerut, nici macar asa cum a cerut sotia, ci asa cum a dorit ea si anume: in fiecare marti si joi de la 18-20 si 2 weekenduri de la 18-20 in prezenta mamei. Sotia a cerut prezenta ei datorita caracterului meu violent nedemonstrat si inventat de aceasta, iar judecatoarea a luat-o de buna neavand nici o dovada.
Am pus accent pe faptul ca locuiesc foarte aproape de sotie si ca nu vad de ce sa fie si aceasta prezenta, mai ales ca nu am dreptul decat la 2 ore, dar nu a tinut cont. A vrut sa demonstreze cat de puternica este.
Alta nedreptate: a stabilit pensie alimentara in baza adeverintei pe 1 singura luna, nu pe ultimele 6 luni.
Credeti ca e bine sa o reclam pentru aceste lucruri? Sau doar sa fac recurs pt aceasta judecatoare?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Procesele de dreptul familiei in general prezinta probleme...pt tati...

Incercati sa precizati exact 2 motive pt care sa o reclamati.
Faptul ca o durea capul nu e un motiv.

In penal au existat situatii cu adevarat surprinzatoare cand s-a enervat instanta si a evacuat toti arestatii si sala...
Multumesc pentru raspuns. Cunosc din start ca tatii au o problema in procesele de acest gen, dar totusi, legal au si ei niste drepturi.

Nu doresc sa o reclam, doar am intrebat daca ar fi bine pentru a stopa un pic acest avant de nedreptate al acesteia. 2 motive ar fi faptul ca s-a antepronuntat prin intrebarea pusa la incepu si altul este ca a acordat pensie alimentara pe baza veniturilor pe o singura luna si nu pe ultimele 6 luni. Ar fi si faptul ca am fost ironizat in fata tuturor din sala vizavi de salariul meu de director.. Un judecator serios nu ar face asa ceva.

Daca tot a acordat program 2 ore in ~3 zile pe saptaamana, nu cred ca era necesara prezenta mamei, avand in vedere ca nu sunt un om violent, iar relatiile dintre mine si aceasta nu sunt tocmai bune. De ce e necesara prezenta mamei in conditiile in care eu nu sunt un condamnat, nu sunt violent, nu am nici o problema de nici un fel. Plus ca fetita a crescut la mine in casa pana la parasirea domiciliului de catre sotie. Prezenta mamei nu ajuta in pastrarea legaturilor parintesti intre mine si fetita, dimpotriva ci poate avea efecte negative deoarece oricand sotia poate porni o discutie contradictorie cu o atitudine negativa.
La solutie, judecatoarea nu a precizat de ce trebuie ca vizita sa se faca in prezenta sotiei. Nu este normal sa fie motivata aceasta decizie? sau suntem ca pe strada..."ca asa vreau eu" ?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
tatanedreptatit, utilizator
Problema este daca puteti face in vreun fel dovada acestei afirmatii la care va referiti :

In primul rand inainte de a incepe totul a tinut sa ma intrebe ce sanse cred eu ca am ca o instanta din Romania sa imi incredinteze mie copilul.



Daca puteti proba comportarea necorespunzatoare a judecatorei , aveti posibilitatea sa va adresati corpului de inspectori judecatoresti si CSM _Sectia judecatori

In privinta stabilirii programului de vizitare al minorilor , atunci cand partile nu cad de comun acord asupra acestuia , instanta este cea care il stabileste , deci din punct de vedere legal a procedat corect.

In privinta cuantumului pensiei de intretinere stabilit , daca va considerati nedreptatit , aceti in termenul legal calea atacului asupra acestei sentinte , ca de altfel si in cazul stabilirii programului de vizitare

Edit later:

De fapt in cazul in care v-am citat din postare aveati posibilitatea sa actionati atunci pentru ca se poate vorbi despre o eventuala antepronuntare a magistratului.
Afirmatiile privind problemele personale sau familiare ale magistratului nu pot face obiectul unor discutii cu partile intr-o sedinta publica de judecata , dar acestea nu pot constitui abateri , ci mai degraba lipsa de tact si de profesionalism
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
dovada o pot face prin martori: toate persoanele din sala in acel moment, dar asa cum merge totul in Romania cred ca o plangere va ajunge intr-un sertat si nimic mai mult.
Referitor la programul de vizitare si pensie voi face recurs.

Cert este ca nu a avut motivare pentru nimic (normal stiu ca trebuie sa motiveze fiecare decizie). Trebuia sa spuna: vizita se face in prezenta mamei pt ca ........... (tatal nu e capabil, este denaturat, violent, etc) Sau ma insel?
Multumesc.
NU este vorba despre martorii din sala care nu va cunosc si probabil ca nu ii cunoasteti , dar mai ales nu le cunoasteti datele de identificare pentru a fi citati.
Un magistrat care greseste in general stie sa isi justitifice sau sa isi acopere greselile.
Aveti caile legale de atac , unde trebuie sa sperati ca judecatorii vor avea "alta calitate"
La programul de vizitare minor ,atata timp cat nu v-ati inteles cu sotia asupra acestuia , daca nu sunt probleme de incalcarea a procedurilor , nu cred ca aveti mari sanse.
Oricum , eu va urez succes !

Alte discuții în legătură

Apel sau recurs? ankalupu ankalupu care este diferenta dintre apel si recurs? apelul se bazeaza pe aceleasi art cpc ca si recursul? (vezi toată discuția)
Ilegalitate judecatoreasca ? ce se poate face ? Ecaterinaa Ecaterinaa Buna seara, Ma aflu in proces cu tatal biologic al minorei, tema fiind [b]program vizita minor[/b]. Minora mi-a fost incredintara exclusiv mie. In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Ordonanță presendintiala Utilizator244563 Utilizator244563 Bună ziua, Am depus ordonanță presindetiala pentru program vizitare minor. Eu fiind tatăl. La termen nu ne-am mai judecat și am ajuns la invoiala ... (vezi toată discuția)