avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... refuz de a achita taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

refuz de a achita taxa de poluare

am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului Finantelor Publice. Intrucat nu sunt de acord cu palta acestei taxe si nici nu detin aceasta suma, ce fel de actiune as putea formula pentru scutirea taxei de poluare???? Daca ma poate ajuta civena cu un model de actiune
Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 15:30, 5 Martie 2012
In cazul in care nu va aflati in una din situatiile in care sunteti exceptat de la plata taxei de poluare prev. de art.3 alin.2 din oug 50/2008 atunci puteti incepe o actiune pentru inmatricularea fara plata taxei de poluare. La fel ca si actiunea de restituire, trebuie sa indepliniti o procedura prealabila cu Prefectura orasului unde domiciliati, resp.Serv. de inmatriculari. Se depune la Serv.de Inmatriculari o cerere prin care solicitati inmatricularea masinii fara plata taxei, la care anexati toate actele si la care veti primi un raspuns negativ. Ulterior, cu acest raspuns depuneti actiune in instanta pe obligatia de a face/imatricularea fara plata taxei. Taxa de timbru este de 39,00 lei si timbrul judiciar este de 0,3 lei. Aveti dreptul la 3 randuri de numere rosii, iar dupa aceea pe perioada derularii procesului cereti printr-o ordonanta presedintiala inmatricularea provizorie pana la finalizarea actiunii principale. Cel mai bine ar fi sa apelati la serviciile unui avocat specializat pe astfel de actiuni. Intreaga procedura poate dura de la 6 luni-1 an si poate si mai bine, in functie de gradul de incarcare al instantei.
Ceea ce puteti face dvs este urmatorul lucru: depuneti actele pentru inmatriculare la serviciul de inmatriculari, fara a plati aceasta taxa. Cei de la inmatriculari vor refuza acest lucru. Acest refuz il contestati prin actiune in contencios administrativ, pe care o introduceti la Tribunal, si solicitati instantei sa dispuna inmatricularea masinii fara plata taxei. Veti primi o hotarare judecatoreasca favorabila, cu care veti inmatricula masina fara a plati taxa. Partea negativa este ca pana nu aveti aceasta hotarare, si nu se inmatriculeaza masina nu veti putea circula cu ea.
ma puteti ajuta si cu un model orientativ de actiune??? Multumesc anticipat.
concret.... a reusit cineva sa inscrie fara taxa???
va multumesc.
La Tribunalul Bihor sunt multi oameni care solicita instantei inmatricularea fara taxa si obtin hotarari favorabile, care nu se mai ataca cu recurs.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare fara plata taxei dupa 13.01.2012 CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca mai sunt admisibile actiunile privind inmatricularea fara plata taxei de poluare, care vor fi introduse dupa data de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline 1 Decizia de calcul a taxei auto este valabila numai o anumita perioada sau este definitiva si pe baza ei pot oricand sa-mi inmatriculez masina? 2. Daca am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina sympa sympa Buna ziua! Mi-am adus masina personala din Spania in Romania si-acum as vrea sa o inmatriculez in Romania tot pe numele meu.Este un Volkswagen Passat din ... (vezi toată discuția)