avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj + indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj + indemnizatie crestere copil

Am absolvit facultatea la zi in iulie 2011 si mi-am depus dosarul pt indemnizatia pt somaj. Acesta (dosarul de somaj) se finalizeaza in 4 octombrie-2011, iar eu in 15-20 nov.2011 voi naste.
Intrebarea mea este...voi primi indemnizatia de crestere a copilului atata timp cat eu voi fii in somaj in momentul nasterii? Daca da,care sunt procedurile? Ce trebuie sa fac? Nu stiu exact nici care este treaba cu concediul post si prenatal... Ar mai fi si alte lucruri legate de acest subiect pe care ar trebui sa le stiu?
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 24 Septembrie 2011
Daca intrati in somaj , atunci se va suspenda somajul pentru a intra in CCC, urmand ca la terminarea CCC sa reluati somajul ...

In acest sens, dupa ce nasteti veti depune la AJOFM cererea de intrare in CCC la care atasati copie de pe certificatul de nastere a copilului.
1. In somaj fiind veti beneficia de concediu medical, concediu de maternitate (cele 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si CCC.
2. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele loe depuneti la Primarie.
4. - Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea acestora.
- Se "prelungeste" astfel perioada de somaj.
5. Perioada intre data absolvirii si date de 4 octombrie este perioada asimilata care este luata in calcul pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si lauzie Marybv Marybv Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Voi primi indemnizatia de crestere a copilului? Tania3 Tania3 Am finalizat sc.postliceala la zi si mi-am depus dosarul pentru somaj si acum sunt insarcinata in 5 saptamani. La somaj sunt pe lista oamenilor in cautare ... (vezi toată discuția)