avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... perioada in care sunt consilier juridic neinscris in ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

perioada in care sunt consilier juridic neinscris in CCJ se considera vechime in specialitate?

Sunt consilier juridic la un birou notarial, cu carte de munca. Se considera vechime in specialitate juridica daca nu ma inscriu in Colegiul Consilierilor Juridici? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 7 Septembrie 2008
Buna ziua !
Da, se considera vechime in specialitate juridica.
Ideal ar fi sa te inscrii totusi in Colegiu, vei vedea ca te va ajuta putin.
Buna ziua!
La implinirea celor cinci ani de vechime in specialitate juridica, conform cartii de munca, deci voi putea sa ma inscriu la examenul de admitere in magistratura.
Daca ma inscriu in Colegiu, stiu ca trebuie sa am indrumator si la finalizarea celor doi ani de stagiar sa sustin definitivatul. Intrebarea mea este: daca fac stagiatura in functia de consilier juridic si ulterior se schimba incadrarea mea juridica o iau de la capat cu stagiatura si definitivatul? ma refer la cei care intra ulterior in magistratura de exemplu.
Va multumesc foarte mult!!
Nu o luati de la capat cu stagiatura si cu definitivatul.
Legea consilierilor juridici impune inscrierea intr-un colegiu/asociatie a consilierilor juridici. Si mai spune legea ca dvs, ca si consilier juridic, sunteti angajat sau numit in functie la persoane juridice, institutii etc., nu la persoane fizice cum e un notar. Dar nu ar fi prima lege facuta doar asa, ca sa fie acolo in repertoriul legislativ.
Unde este interzis prin lege sa fie angajat ca si consilier juridic la un notar public? :-/
Art. 2 din Legea nr.514/2003 prevede ca , consilierul juridic poate sa fie numit in functie sau angajat in munca, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)
Pasi pentru a deveni consilier juridic uksolution uksolution Buna ziua.Am o intrebare in legatura cu profesia de consilier juridic.Tomai am terminat facultatea de drept si as vrea sa stiu care sunt pasii pentru a deveni ... (vezi toată discuția)
Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)