Sunt consilier juridic la un birou notarial, cu carte de munca. Se considera vechime in specialitate juridica daca nu ma inscriu in Colegiul Consilierilor Juridici? Multumesc.
Buna ziua!
La implinirea celor cinci ani de vechime in specialitate juridica, conform cartii de munca, deci voi putea sa ma inscriu la examenul de admitere in magistratura.
Daca ma inscriu in Colegiu, stiu ca trebuie sa am indrumator si la finalizarea celor doi ani de stagiar sa sustin definitivatul. Intrebarea mea este: daca fac stagiatura in functia de consilier juridic si ulterior se schimba incadrarea mea juridica o iau de la capat cu stagiatura si definitivatul? ma refer la cei care intra ulterior in magistratura de exemplu.
Va multumesc foarte mult!!
Legea consilierilor juridici impune inscrierea intr-un colegiu/asociatie a consilierilor juridici. Si mai spune legea ca dvs, ca si consilier juridic, sunteti angajat sau numit in functie la persoane juridice, institutii etc., nu la persoane fizice cum e un notar. Dar nu ar fi prima lege facuta doar asa, ca sa fie acolo in repertoriul legislativ.
Unde este interzis prin lege sa fie angajat ca si consilier juridic la un notar public? :-/
Art. 2 din Legea nr.514/2003 prevede ca , consilierul juridic poate sa fie numit in functie sau angajat in munca, in conditiile legii.