avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... stabilire in italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

stabilire in italia

poti inchiria o locuinta in italia doar cu buletinul romanesc sau ai nevoie de rezidenta italiana?
Cel mai recent răspuns: matar , utilizator 19:32, 10 Octombrie 2011
Asa cum italienii se legitimeaza la noi cu cartea de identitate nu vad de ce nu ne-am putea si noi legitima la ei la fel. Doar suntem in UE. Raspunsul meu este <DA>, puteti inchiria locuinta pe baza de carte de identitate. Acum sa nu va asteptati sa primiti ANL de la italieni ca pentru o astfel de locuinta banuiesc ca trebuie sa fiti rezident, sa lucrati legal pe teritoriul statului italian, etc.
Dreptul de sedere in orice tara din UE este garantat de legislatia UE. Fie cumparati, fie stati in chirie, aveti o singura obligatie: sa va anuntati la evidenta populatiei.

Insa problema cu a fi primit in chirie nu este documentul de identitate, ci bonitatea viitorului chirias. Deaoarece cel ce da in chirie vrea o anumita siguranta ca isi va primi chiria, este interesat sa aiba chiriasi care stau vreme mai indelungata.
glumesti?
sa inchiriezi un apartament in italia e o adevarata aventura daca nu ai un cont gras in banca si eventual un cont intr-o banca italiana. Sunt multi proprietari italiani , chiar majoritatea, care nu inchiriaza nici macar la cei care sunt in regula si muncesc. Trage concluziile. o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezident in italia roxyand roxyand locuiesc initalia de ceva timp dar revin foarte des si in romania problema mea este ca mi se tot cere acest act de rezidenta in italia ni pot sa-miiau nici ... (vezi toată discuția)
Este adevărat că nu îmi pot deschide cont curent în italia cu ci din românia? RaduDoru82 RaduDoru82 Bună..vreau să îmi deschid un cont curent în Italia(card bancar)pe care să îmi primesc lunar salariul.La bancă mi-au spus că nu îmi pot deschide un ... (vezi toată discuția)
Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia mustafa_cristina mustafa_cristina buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de ... (vezi toată discuția)