Asa cum italienii se legitimeaza la noi cu cartea de identitate nu vad de ce nu ne-am putea si noi legitima la ei la fel. Doar suntem in UE. Raspunsul meu este <DA>, puteti inchiria locuinta pe baza de carte de identitate. Acum sa nu va asteptati sa primiti ANL de la italieni ca pentru o astfel de locuinta banuiesc ca trebuie sa fiti rezident, sa lucrati legal pe teritoriul statului italian, etc.
Dreptul de sedere in orice tara din UE este garantat de legislatia UE. Fie cumparati, fie stati in chirie, aveti o singura obligatie: sa va anuntati la evidenta populatiei.
Insa problema cu a fi primit in chirie nu este documentul de identitate, ci bonitatea viitorului chirias. Deaoarece cel ce da in chirie vrea o anumita siguranta ca isi va primi chiria, este interesat sa aiba chiriasi care stau vreme mai indelungata.
glumesti?
sa inchiriezi un apartament in italia e o adevarata aventura daca nu ai un cont gras in banca si eventual un cont intr-o banca italiana. Sunt multi proprietari italiani , chiar majoritatea, care nu inchiriaza nici macar la cei care sunt in regula si muncesc. Trage concluziile. o seara placuta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Rezident in italia
roxyand
locuiesc initalia de ceva timp dar revin foarte des si in romania
problema mea este ca mi se tot cere acest act de rezidenta in italia
ni pot sa-miiau nici ... (vezi toată discuția)
Citatenia italiana
ica77
buna seara a tutii,,ma cheama ica,,,am si eu o antrebare ,,sant an italia de 10 ani ,,cu domiciliu din 2007 cu contract de munca ,,ce acte miar trebuie pentru ... (vezi toată discuția)