Punctul de lucru trebuie declarat la Registrul Comertului, printr-o Hotarare a asociatilor. Obtinerea avizelor se face in prima faza prin declaratia pe propria raspundere depusa la ORC , urmand ca, ulterior, in functie de activitatea desfasura sa obtineti avizele de institutiile statului abilitatea in acest sens ( Garda de Mediu, Directia de Sanatatea Publica, Directia Sanitar Veterinara, ISU...)
Buna dimineata!
Nu inteleg ce doriti sa declarati, daca aveti deja sediul social al societatii la acea adresa. Punctul de lucru este spatiul unde un agent economic isi desfasoara activitatea in afara sediului social. Prin punct de lucru sau sediu secundar se intelege o sucursala, agentie, reprezentanta sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, inclusiv celor de tipul sediului permanent.
Trebuia inca de la inceput sa aveti stipulat in contractul de inchiriere daca suportati Dvs. sau proprietarul cheltuielile legate de renovarea imobilului. In cazul in care nu va intelegeti cu acesta, cheltuiala privind reparatia nu o puteti deduce din punct de vedere fiscal pe societate.
1).Asa cum spunea si @gabriel monique mai sus, nu aveti ce sa mai declarati la Reg. com. Acolo nu veti merge decat daca in certificatul de inmatriculare aveti alt obiect de activitate, (altul decat cod caen 5610 - restaurante) iar acuma vreti sa schimbati si/sau sa autorizati aceasta noua activitate.
Punct de lucru = sediu secundar, ori daca aveti deja sediul social la acea locatie, nu va mai trebuie deschis nimic.
In momentul in care ati inregistrat societatea la Oficiul Registrului Comertului, ati semnat pentru avizare pe proprie raspundere . Acum trebuie sa chemati reprezentanti din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, pompieri, mediu, primarie.
2)Cea mai însemnată obligaţie legală a proprietarului este aceea de a întreţine proprietatea. Orice defecţiune de structură, alături de orice problemă legată de utilităţi, este în mod normal responsabilitatea legală a proprietarului.
Spuneti ca nu folositi decat curtea, asta inseamna o simpla terasa (bar) care nu implica si mancare, cu bucatarie, camera frigorifica, etc.
In conditiile in care doriti functionarea unui restaurant, va trebui sa amenajati cladirea conform cerintelor impuse de cei care vor veni in control, daca vreti autorizatiile.
Trebuie impartita in doua spatii: productie si servire, in care trebuie sa se respecte legile din domeniul alimentatiei publice.
Impartirea bucatariei se face in mai multe spatii: pregatire (legume, carne, oua, peste); bucatarie calda (prepararea termica); bucatarie rece (de obicei pentru mic dejun); patiserie-cofetarie (unde este cazul); sector pizza (unde este cazul); spalare oale; spalare vesela.
Nu uitati de spatiile pentru depozitare, camere frigorifice, hote de evacuare, etc.
Grupuri sanitare separat pentru clienti si personal, mentinute intr-o stare de curatenia ireprosabila.Toaletele trebuie proiectate si realizate conform reglementarilor existente, indeplinind urmatoarele cerinte: compartimente cu cabine separate pentru barbate si femei echipament minim din dotare; scaune, wc, pisoare, chiuvete, suporturi pentru hartia igienica, uscatoare pentru maini.
Dar, retineti, aceste amenajari nu cad in sarcina proprietarului, pentru ca el v-a inchiriat un simplu imobil, restul va priveste.