avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua.am un copil minor.locuiesc in concubinaj cu partenerul meu de mai multi ani.doresc sa plec impreuna cu copilul nostru,si doresc incredintarea si custodia acestuia,ptr ca relatia dintre noi a devenit imposibila,si devine ,un factor negativ,daunator pt copil.partenerul de altfel,desi indrageste copilul,nu participa activ la cresterea lui.uneori este agresiv.si infidel de altfel.dar are grija de nevoile copilului.mentionez ca starea mea financiara,in familie,este mai slaba decat a lui.am un job,si as putea locui cu parintii mei.acum sunt in maternitate.iar venitul meu este destul de mic.doresc sa stiu,dupa noile legi,ce sanse am sa obtin incredintarea copilului,mai ales daca nu imi pot permite un avocat.nu pot anticipa reactia partenerului.daca ar fi de acord sau nu.e imprevizibil,manipulat de parinti si anturaj.multumesc
Aveti foarte multe sanse sa obtineti incredintarea minorului. Daca aveti venituri mici, cereti ajutor judiciar pentru plata onorariului de avocat. Succes!
Nu mai putem discuta despre incredintarea minorului. Conform noilor legi autoritatea parinteasca este exercitata in comun, instanta urmand a se pronunta punctual asupra aspectelor unde nu s-a ajuns la un acord.
Pentru cazurile limitativ prevazute de lege a ramas sanctiunea decaderii din drepturi insa din descrierea Dvs nu reiese ca ar fi suficiente motive pentru pronuntarea unei astfel de hotarari.
Jocandi Causa a scris:

Aveti foarte multe sanse sa obtineti incredintarea minorului. Daca aveti venituri mici, cereti ajutor judiciar pentru plata onorariului de avocat. Succes!

B-) nu o sa mai gasiti prevederi referitoare la incredintarea minorului in noul cod civil. intrebarea era pt viitor nu pt trecut...
bpcs a scris:

[B-) nu o sa mai gasiti prevederi referitoare la incredintarea minorului in noul cod civil. intrebarea era pt viitor nu pt trecut...

:(( dar unde o sa gasim aceste prevederi? Codul familiei este abrogat de NCC, iar dispozitiile de dreptul familiei sunt incluse in NCC.

N-ar strica sa cititi art. 397 si art. 398 NCC. Sigur va veti schimba parerea.
Adevarat, se cheama exercitarea autoritatii parintesti, dar este acelasi lucru.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator
Cu mai multe cuvinte...termenul de incredintare dispare. In plus, in noul cadru legal minorul nu va mai fi "incredintat" spre crestere si educare unui parinte, autoritatea parinteasca urmand a fi exercitata in comun de parinti.

Alte discuții în legătură

Incredintare copil minor costelusi costelusi Buna, As dori sa stiu, daca Judecatoriile din Bucuresti au inceput sa ofere copiii minori spre incredintare ambilor parinti, adica 2 saptamani la mama, doua ... (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in cazul divortului maria8201 maria8201 Buna ziua,am si eu o intrebare,sunt casatotrita cu un barbat divortat cu care am un copil de 1 luna,nu stiu exact cauza divortului de prima sotie dar cu mine e ... (vezi toată discuția)