avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil minor

Buna,
As dori sa stiu, daca Judecatoriile din Bucuresti au inceput sa ofere copiii minori spre incredintare ambilor parinti, adica 2 saptamani la mama, doua saptamani la tata, asa cum se practica in occident.
Ma intereseaza si cazuri concrete
Ultima modificare: Duminică, 12 Octombrie 2014
costelusi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:01, 12 Octombrie 2014
Art. 397 NCC

Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi

După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.

Copilul va avea resedinta la unul dintre parinti si se va stabili un program de vizitare de comun acord.

costeluşi, judecătoriile nu oferă copii minori nimănui :stunned:
În rest există art.397 şi 398 Cod Civil, aplicat de instanţele din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Gemenii intr-un divort dointza dointza Buna seara, cazul surorii mele vin cu intrebari , pe scurt fostul meu cumnat a deschis diortul , sora mea ( facand tratamente 9 ani sa aibe copii , sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor andi_30 andi_30 buna ziua.am un copil minor.locuiesc in concubinaj cu partenerul meu de mai multi ani.doresc sa plec impreuna cu copilul nostru,si doresc incredintarea si ... (vezi toată discuția)