avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica

Buna ziua,

Doresc sa va intreb daca este legal ca izolatia termica a peretilor exteriori pe care eu am facut-o din bani personali sa fie data jos de catre asociatie acum ca blocul nostru a intrat in programul de reabilitate termica cu suventionare de la bugetul de stat si bugetul primariei.Eu am investit o suma considerabila tinand con ca stau pe colt si era foarte frig in apartament.
Ce articol prevede ca pereti exteriori sunt parte comuna doar acesti pereti ma protejeaza pe mine si nu pe vecini.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:22, 29 Septembrie 2011
In acordul de asociere este descrisa proprietatea comuna.
In HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se gaseste descrisa (la cheltuieli pe cota-parte indiviza) proprietatea comuna, adica acea parte din constructie care daca se repara, cheltuielile se repartizeaza proprietarilor pe cota-parte indiviza.

Fatada, in intregime, ca si terasa si subsolul este proprietate comuna.
Dv. ati facut o lucrare, in nume personal, pe proprietatea comuna, nu stiu daca ati avut acceptul asociatiei cand ati efectuat-o, dar acum asociatia are tot dreptul legal sa v-o dea jos.

Incercati sa vorbiti cu ei, sa ajungeti la o intelegere, poate reusiti sa mai salvati ceva din lucrare si poate si din bani, daca e sa si platiti ceva la noua lucrare....
Nu am avut acceptul asociatiei dar nici nu s-a opus timp de 3 ani. Presedintele asociatiei zice ca pentru izolare ne trabuia si aviz de la primarie. Ce fel de aviz sau aprobare aveam nevoie de la primarie?
Ca principiu, pentru a se construi este nevoie de Autorizatie de construire. Aceasta se elibereaza de catre primarie dupa obtinerea, in prealabil, a Certificatului de urbanism, in care se stabilesc conditiile in care se permite autorizarea lucrarii. Printre conditii, trebuie sa fie si acordul Asociatiei de proprietari, care se obtine in conditiile stabilite de legea 230/2007 (art. 11/2, art. 30/1).

Izolarea termica a peretilor exteriori este considerata ca si constructie?
Trebuie sa cerem Autorizatie de construire?
In ce lege sau hotarare gasesc aceasta?
Ce ar insemna ca fiecare sa isi puna ampora de ce grosime ar vrea si sa zugraveasca in ce culori doreste suprafata exterioara apartinand apartamentului .
Aceste reglementari se gasesc in HCL de unde apartineti si tine cont de disciplina in constructii a orasului .

Alte discuții în legătură

Izolatie termica fatada bloc nicuplacinta nicuplacinta cei de facut locuiesc la etaju 4 acum 1 luna miam izolat terasa singur nici un vecin nu a pus 1 leu azi aud ca vecinu de la et 3 vrea sasi izoleze fatada cu ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)
Reabilitare termica-cum se face calculul lucrarii? dianasarbu dianasarbu [b]Am un apartament situat la etajul doi si care are trei pereti in exterior. Cum se face calculul platii pentru izolarea termica(reabilitarea termica) ... (vezi toată discuția)