avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolatie termica fatada bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolatie termica fatada bloc

cei de facut locuiesc la etaju 4 acum 1 luna miam izolat terasa singur nici un vecin nu a pus 1 leu azi aud ca vecinu de la et 3 vrea sasi izoleze fatada cu alpinisti mi tare teama cami strica ce am facut cu greu stie cineva daca e vreo lege sa faca ce vrea pe terasa care am bagat eu bani si fara autorizatie are voie???
Cel mai recent răspuns: vasilescu costel , utilizator 09:03, 2 August 2011
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce îmbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale,cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala amodificarilor constructive, fara a pune în pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizareacladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferentde natura interventiilor, se va avea în vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al întregiicladiri.
Pentru conformitate aveti legea 230/2007 .
Nici un proprietar nu are voie sa faca o izolare termica termica exterioara pe cont propriu , puteti depune plangere la primarie .
pentru izolarea exterioara a apartamentului, respectivul vecin are nevoie de la primaria de care apartineti de "Autorizatia de construire" pentru care are multe aprobari de luat pina la obtinerea ei, inclusiv a asociatiei de proprietari, exteriorul blocului fiind proprietatea asociatiei.
=D>multumesc pt raspuns
Rugati vecinul respectiv sa apeleze la o firma care foloseste schele metalice pentru ca este mai ieftin iar lucrarea va fi de calitate.Am vazut astfel de izolatii care au cazut deoarece muncitorii taie din diblurile respective pentru ca este foarte greu sa executi gauri adanci in beton stand agatat de o franghie, iar priza pe perete este foarte scazuta.Este foarte adevarat ca fatada blocului reprezinta propietate comuna dar dv.nu stiti ce aprobari si autorizatii are vecinul iar pana depuneti plangere la Primarie lucrarea va fi terminata.Primaria nu elibereaza autorizatii de constructie pentru izolatii termice exterioare individuale pentru ca dupa cum puteti observa prin oras prezinta un aspect inestetic mai ales daca propietarii respectivi folosesc nuante diferite de culori.Autorizatiile se elibereaza doar daca va fi izolata toata fatada scarii sau blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari pe hotar dintre proprietati cioaca_cc cioaca_cc Doua proprietati. Pe una dintre ele, cu zeci de ani in urma, s-a construit o casa, iar unul dintre peretii acesteia s-a amplasat pe razorul dintre proprietati, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru izolare/anvelopare exterioara apartament sector 3 Cristian Ionescu Cristian Ionescu Buna Ziua Am facut o cerere scrisa la primaria sectorului 3 pentru a-mi aproba izolarea exterioara a apartamentului mentionand ca lucrarea se va face din ... (vezi toată discuția)
Izolatie apartament... gratyela gratyela Buna ziua.... Odata cu venirea primaverii,(si ajutorul parintilor),dorim sa izolam apartamentul din motive strict ce tin de siguranta sanatatii familiei....o ... (vezi toată discuția)