avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolatie apartament...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolatie apartament...

Buna ziua....
Odata cu venirea primaverii,(si ajutorul parintilor),dorim sa izolam apartamentul din motive strict ce tin de siguranta sanatatii familiei....o camera este amplasata "pe colt",deci cam toti peretii sunt in afara,si avem o "frumoasa"cultura de mucegai,ciuperci si tot ce e nociv organismului.
Acum ,lasand "iesirea mea din decor-subiect",va rog sa ma ajutati cu un raspuns(sau mai multe),in ceea ce priveste pasii legali ce trebuie sa ii urmez,in vederea primirii actelor (documentatiei) de la Primaria Locala,tinand cont ca, costurile vor fi suportate integral de noi,nedorind implicarea in nici un program de finantare, imprumut la banca ,scutire de impozit ,etc.
Mentionez ca apartamentul este la etj.2,ceilalti vecini,nu doresc sau nu au posibilitate sa se alature noua pentru izolare.
Va multumesc anticipat,pentru timpul acordat....
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
gratyela, utilizator
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 12:40, 14 Aprilie 2012
Primul lucru pe care va sugerez sa-l faceti, daca doriti izolarea exterioara, este sa mergeti la primarie, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari unde, luand legatura cu functionarul care se ocupa de blocul dv., sa va indrume acolo, in primarie, unde puteti sa obtineti exact informatiile de care aveti nevoie.
Oricum, va trebuie si avizul asociatiei de proprietari deoarece lucrati pe proprietatea comuna (fatada face parte din aceasta proprietate comuna care este administrata de asociatia de proprietari, chiar daca ea se afla in dreptul apartamentului dv.).
De regula ,sau cel putin in capitala,autoritatea publica locala nu admite executarea de lucrari de izolare parte comuna imobil in regie proprie si mai ales partial
Executarea de lucrari partiale nu confera acordarea de garantie ,si poate initia nemultumiri din partea asociatiei de proprietari si a proprietarilor invecinati dvs
Va multumesc pentru mesajele scrise....nu am specificat ca fac parte ca si proprietar la o asociatie de locatari....acum nu stiu daca sunt aceleasi reguli..asociatie locatari-asociatie proprietari.
Chiar daca motivul este bine intemeiat,si anume mucegaiul si igrasia instalata in
apartamentul nostru,din cele spuse de dumneavoastra nu am nici o sansa daca nu sunt deacord si ceilalti vecini.#-o
Mergeti la primarie si va edificati acolo!
Va multumesc pentru raspuns...

Alte discuții în legătură

Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica exterior THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua vreau sa stiu de ce am nevoie de autorizatie pt a mi izola exterior o garsoniera care este situata pe colt si de ce nu mi se da autorizatie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi fac singur izolarea termica exterioara a apartamentului minzucatalin minzucatalin Buna seara . Revin cu un nou subiect , dupa cel in care am cerut sfaturi atunci cand mi-a fost distrusa masina de o bucata din tencuiala blocului. As dori ... (vezi toată discuția)