avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata nu a facut nici un act pe casa si pamant anul acesta a murit si tata (care a avut un frate si o sora, mai traieste sora tatalui meu si copiii fratelui) Cum pot sa mostenesc eu casa? avand in vedere ca a stat tata in casa 41 de ani . Am acte de vanzare cumparare dar pe numele lui bunicu.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
miticasu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 21:29, 26 Septembrie 2011
Deschideti succesiunea dupa bunic, unde mostenitori sunt tatal dvs, sora si nepotii fratelui care vin fie prin reprezentare, fie in nume propriu, prin retransmitere , depinde de data la care a murit fratele tatalui dvs, adica inainte sau dupa bunic. Cotele se vor imparti in mod egal la frati, adica fiecare frate in viata va avea 1/3, iar cota de 1/3 a fratelui decedat se va impoarti la copii in mod egal, asa zisa impartire pe tulpini.
Apoi veti dezbate succesiunea dupa tatal dvs.
Din pacate nefacnad acte pe casa sau testament, casa a ramas ca si terenurile in patrimoniul bunicului.
Dupa bunica ati deschis succesiunea? Daca nu se va dezbate si dupa dnsa.
In situatia in care tatal dumneavoastra a locuit singur in casa, iar dumneavoastra locuiti tot acolo, exista, teoretic, posibilitatea de a invoca uzucapiunea, pentru a inlatura de la mostenire pe ceilalti descendenti ai bunicului. Consultati un avocat, caruia sa-i oferiti toate detaliile si care sa isi exprime o opinie avizata, deoarece miza este destul de mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)
Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)