In primul rand societatea trebuie sa aiba obiect de activitate CAEN cu codul 7810 "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă " .
Acest cod include:
- activitatile de investigare, selectie, orientare si plasare a fortei de munca, inclusiv activitati de cautare si plasare de personal executiv
- activitati ale agentiilor si birourilor de casting, cum ar fi agentiile artistice
- activitati ale agentiilor online pentru plasarea fortei de munca
Aceasta clasa exclude:
- activitati ale agentilor sau agentiilor teatrale sau artistice
Ca sa autorizati aceasta activitate, aveti nevoie de personal calificat in domeniul recrutarii fortei de munca si cele mai importante avize pe care trebuie sa le obtineti sunt:
1.Sa va inscrieti ca operator de date personale la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
2.Aviz de la Ministerul Muncii pentru activitatea de recrutare personal
in aceasta ordine.
Ministerul Muncii, condus de Sebastian Lazaroiu nu autorizeaza, ci doar inregistreaza firmele de recrutare de personal, iar, potrivit legii, Inspectia Muncii nu inchide si nu suspenda activitatea acestor firme, precizeaza un comunicat al Ministerului Muncii, in urma aparitiei in mass-media a unor stiri care asociaza numele unui reprezentant al firmei Recruiters Eu Workers - Enescu Niculina - cu Ministerul Muncii.
In Romania sunt aproximativ 1.730 de firme de intermediere, care au ca obiect de activitate selectia si plasarea fortei de munca in strainatate, iar 300 dintre ele au sediul in Bucuresti.
Personalul calificat in recrutarea fortei de munca este reprezentat pe piata muncii din Romania de persoanele calificate ca Inspector de personal?
Eu am urmat o facultate de management financiar, bancar si administrativ, am cursuri de manager in turism, deci calificare, dar si experienta in acest domeniu si consider ca sunt in masura sa apreciez daca o persoana este pregatita sa activeze in industria ospitalitatii, de exemplu.
Va rog sa-mi precizati, daca se poate, cine sunt cei calificati in domeniul recrutarii de personal punctual.