avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sume bani Trezonerie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sume bani Trezonerie

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum trebuie sa procedez in cazul in care contabila unei alte societati , gresind ordinele de plata( fara ca banca sa observe ) a virat la trezonerie in contul prin care firma mea plateste darile catre stat (CAS angajator,angajat,Somaj angajator,angajat, sanatate angajator, angajat,concedii si indemnizatii,acidente munca ...etc) suma de 1000 lei , eu regasind acesta suma in instintarea privind stingerea creantelor fiscale, (scrisorica aceea lunara )......iar acum firma care a virat banii (administrator pe care il cunosc si ma aflu in bune relatii cu acesta) doreste sa ii inapoiez banii pe care i-a virat din eroare in contul de trezonerie al firmei mele ..???
Care este procedura legala ca eu sa ii inapoiez suma de 1000 lei, ce documente contabile trebuiesc intocmite ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:51, 30 Septembrie 2011
Sugestie: virati suma cuvenita celui careia ii apartine; luati legatura cu inspectorul de la fisc care se ocupa de firma dvs si conveniti modalitatea de compensare a sumelor virate fara declaratii cu obligatiile dvs viitoare.
Buna dimineata!

In primul rand trebuie sa restituiti suma incasata necuvenit, partenerului Dvs. de afaceri. Nu este obligatoriu sa achitati banii tot din contul de trezorerie.

Faceti adresa catre Administratia Financiara de care apartineti, pentru indreptarea erorii materiale, prin care specificati ca suma de 1000 lei incasata in contul XXX sa fie compensata cu obligatiile de plata aferente urmatoarei declaratii. Dupa aceea ridicati o fisa a platitorului pentru a va regla soldul si in contabilitate.
Multumesc pentru sfat !
Am sa ma adresez Administratiei Financiare .
Pentru reglare va ''fabricati'' documentele justificative pe baza faptelor: o solicitare de restituire a sumei din partea firmei care a comis eroarea, fisa de la fisc, pv.incheiat cu fiscul pentru compensarea celor 1000 lei.Prin contare: 512=462 1000 prin contul de trezorerie;448=512 1000 achitarea obligatiilor prin ct trezorerie; 462=512 1000 restituire suma necuvenita prin contul curent( sau numerar prin casa); si pe baza pv de la fisc 431,437,444,etc=448 1000 cu valoarea obligatiilor dvs viitoare pana la lichidare.
Buna dimineata,

@iancuveronica nu afirm ca ceea ce ati scris Dvs. nu este corect, insa ati complicat prea mult lucrurile. Este mult mai facila explicatia mea. Avand in vedere ca userul nostru este dispus sa restituie suma acelei societati ,iar banca nu are de unde sa stie ca aceasta este incasata eronat, banii pot ramane in contul de trezorerie si fara a cere acea compensare a sumei. Se pot efectua plati fara probleme, daca suma este restituita nu neaparat din contul de la trezorerie. Cererea de indreptare a erorii materiale din partea societatii care a efectuat plata eronat, ar fi justificata in cazul in care aceasta nu-si incaseaza banii.
Mentionez inca o data ca este doar punctul meu de vedere, care este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare contabila karmem karmem buna ziua, am o problema contabila, complicata. in decursul anului 2006, inainte de ma angaja a fost o contabila care nu avea la punct nici un sold la ... (vezi toată discuția)
Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal croberta croberta Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal in alta localitate a aceluiasi judet (se pastreaza codul fiscal). In mod eronat , in luna ... (vezi toată discuția)
Returnare suma virata in plus si compensare datorii buget ezio82 ezio82 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu o informatie cu privire la inregistrarea contabila ? Societatea X in anul 2013 a virat la buget, impozit pe cladiri, ... (vezi toată discuția)