avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenire la nume initial minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenire la nume initial minor

Buna seara,
Acum cateva luni fiul meu si-a dat acordul pentru schimbarea numelui copilului nascut in afara casatoriei,fapt care s-a intamplat pe cale administrativa.
Ulterior mama copilului a refuzat sa se casatoreasca cu el (chiar daca casatoria a fost stabilita de comun acord).
As vrea sa stiu daca se poate reveni la numele initial al copilului pe cale judecatoreasca, mai ales ca a fost dat in judecata pentru incredintare minor si pensie alimentara.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: DANA MOISE , utilizator 20:32, 27 Septembrie 2011
Stati sa inteleg, fiul dvs. a avut un copil inafara unei casatorii pe care la recunoscut si astfel a primit numele de familie al tatalui?

Teoretic mama copilului ar putea sa solicite schimbarea numelui copilului tot pe cale administrativa.
in prima fraza...ati inteles perfect!
el a dat declaratie iar copilul poarta numele mamei.
avand in vedere ca el a avut un moment de slabiciune si ca ea i-a facut promisiuni in sensul ca se vor casatori (ceea ce nu s-a mai intamplat)...ce trebuie sa faca fiul meu pentru a schimba numele copilului(l-a recunoscut si i-a purtat numele timp de 1 an)
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil minor carmenspiridon carmenspiridon Buna ziua Care sunt pasii pentru schimbarea numelui copilului minor? Precizez ca parinti nu sunt casatoriti, copilul poarta numele de familie al ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil dupa divort lacri_sav lacri_sav buna ziua, as vrea sa stiu daca pot schimba numele copilului minor in varsta de 1 an dupa divort daca poate purta numele meu anterior de casatoriei eu fiind ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)