Tot scriu eu de ceva timp aici si tot incerc sa inteleg care este amenda maxima pentru calomnie?
Pana la urma se pare ca aici se vor opri fostul meu angajator si ma v-a acuza de calomnie si defaimare.
Eu am fost concediat si m-am adresat unor institutii ale statului gen ITM. Institutii care au venit si au dat amenda. Am mai scris si pe un forum dar nu lucruri grave. Barfa! Dar ei vin acum si spun cu niste pasaje gen " protejata" care apare si pe site si intr-un document trimis la ITM in care eu spuneam ca am fost concediat din cauza unei " protejate" rude cu seful. Se poate sa dai in judecata numai pentru asa ceva? Care este amenda maxima pentru calomnie, se pot cere si daune si cat ar fi pana acum din stiinta dvs. in Romania? Multumesc!
ART. 206*)
Calomnia
Afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte
determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea
persoană la o sancţiune penală, administrativă sau disciplinară, ori dispreţului
public, se pedepseşte cu amendă de la 250 lei la 13.000 lei.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Multumesc frumos. Ce inseamna " raspundere penala" . Si ati vazut in Romania oameni pedepsiti numai pentru ca au scris intr-un forum diverse " barfe". Gen x nu are " competente" de a fi manager. Sau x o " protejaza pe y"..Se poate asa ceva?
Calomnie
avocatelu
daca x injura pe y si ii adreseaza cuvinte defaimatoare,jignitoare,umilitoare sau de natura sa-i puna in pericol relatiile sociale cu alte persoane exista vreo ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia
leontzu
Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist.
Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)