avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua! Am urmatoarea situatie: suntem 3 copii, iar tatal nostru a decedat de aproape 3 ani, casa in care am locuit era in cota de 1/1 pe tata, dobandita in urma casatoriei.Mama nu a deschis procedura de succesiune si vreau sa va intreb...in cazul in care se face succesiunea, mamei i se cuvine jumatate+ un sfert din cealalta jumatate, iar noua cate un sfert din jumatate, asa am inteles....Daca mie de ex.mi se cuvine un sfert din jumatate si sunt casatorita, in cazul in care as divorta, sotul meu ar putea avea pretentii la ceea ce mi se cuvine mie? Cum s-ar putea face ca in cazul in care mama ar vrea sa imparta partea ei copiilor dar sa o si foloseasca atat cat o sa traiasca? Si cum s-ar putea ca sotii copiilor sa nu aiba pretentii la aceasta parte? Scuze ca v-am cam incurcat.....multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:15, 28 Septembrie 2011
Daca imobilul era doar al tatalui, mama are 1/4, copii 3/4 toti, deci cate 1/4 fiecare. Dreptul mostenit este doar al dvs nu si al sotului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)
Succesiune vittorio1 vittorio1 Buna ziua si felicitari pentru modul in care reusiti sa dati o mana de ajutor noua,celor care in anumite momente santem pur si simplu dezorientati.Problema mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune lolyy lolyy as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune. mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)