avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani imprumutati FARA contract?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani imprumutati FARA contract?

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie ce sanse am sa recuperez o anumita suma de bani ( substantiala ), pe care i-am dat unei persoane ( ziceam eu prieten!!!! ), pe incredere, fara sa inchei insa nici un contract. Singurele documente pe care le am sunt chitantele de la banca ( locuia in alta localitate si ii trimiteam banii prin transfer bancar ) iar intr-o scrisoare, intr-un fel el recunoaste ca are sa-mi dea niste bani. O singura restituire mi-a facut ( prin posta ), dar care reprezinta 0.0005% din suma imprumutata.

Chiar nu exista nici o sansa sa-mi recuperez banii?...:(

Va rog, am nevoie de sprijinul specialistilor.

Va multumesc anticipat tuturor.

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:41, 28 Septembrie 2011
Domnule, daca aveti acele chitante, puteti face o actiune in pretentii, pentru restituirea acelor plati pe care dovediti ca le-ati facut catre el.

Imbogatire fara justa cauza, plata nedatorata, etc sunt multe cereri pe care le puteti facepentru a obtine acesti bani.
Aveti nevoie de un avocat, nu e un litigiu foarte complicat, pentru ca aveti deja probele necesare, dar e bine sa aveti un ajutor calificat.
Depinde de la caz la caz, daca veti reusi sa demonstrati prin probe ca ati imprumutat acea suma de bani precum si data la care trebuia restituita suma, exista sanse. Ca si domnul Jocandi, consider ca cea mai potrivita cerere de chemare in judecata ar fi cea privind pretentii banesti.
In legatura cu termenul de restituire se poate rezolva lejer printr-o notificare trimisa prin executor judecatoresc prin care se solicita restituirea sumei totale.
Va multumesc mult pentru informatii si timpul acordat.

Sa inteleg ca primul pas ar fi sa apelez la un executor judecatoresc, pentru a solicita restituirea sumei imprumutate?
Sau un avocat pentru a redacta o astfel de notificare, a stabili strategia de urmat pentru proces, etc. si abia ulterior executorul judecatoresc. Daca stiti ca aveti de unde recupera banii apelati la un avocat. Daca nu are bunuri/venituri, miminizati cheltuielile si incercati sa va descurcati fara. Notificarea respectiva nu presupune mare lucru. In mare, ii cereti ca pana la o data anume, sa zicem cam 15 zile dupa ce va primi comunicarea, sa va plateasca suma de reprezentand obligatiei de plata /restituire sume pentru ... si aici enumerati fiecare plata pe care i-ati facut-o cu data si suma asa cum rezulta din dovezile ce le aveti.
Succes!

Alte discuții în legătură

Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie yly67 yly67 Buna Ziua, Am si eu o intrebare cum pot sa-mi recuperez o datorie de 10.000 Euro, pe care i-am imprumutat unei persoane si care ma amana de 8 luni de zile. ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa recuperez banii dati ca imprumut? Petrus1731 Petrus1731 Am imprumutat o persoana cu o suma de bani in baza unui contract de imprumut datat si semnat de imprumutator, imprumutat si girant. Contractul nu a fost ... (vezi toată discuția)