avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu pieton decedat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu pieton decedat

Buna ziua! Acum cateva luni am facut un accident din care a rezultat moartea unei persoane in varsta de 75 ani .Acidentul s-a intamplat dupa miezul noptii pe un drum european in afara localitatii unde limita de viteza este de 100Km/h versoana accidentata nu avea nimic reflectorizant care sa-i faca observata prezenta pe partea carosabila aceasta se deplasa in acelasi sens cu mn pe mijlocul benzii de circulatie pe care circulam eu sau a doua varianta a traversat din partea stanga a drumului nu perpendicular cu axul drumului ci mai in lung ca nu am vazut decat spatele pe capoza si apoi a venit cu capul in parbriz alunecand dupa aceea in partea dreapta a masinii si ramanad in langa roata din spate dupa ce autovehicolul s-a oprit decedand pe loc am anuntat politia si ambulanta imediat dupa accident , nu am parasit locul accidentuli nu circulam cu viteza peste limita iar la venirea echipajului m-i s-au recoltat probe rezultatul fiind 0.00 dupa efectuarrea infestigatiilor si luarea declaratiilor m-i s-a retinut permisul (posed permis de sofer profesionist luat in urma cu aproape 6 ani de cand l-am obtinut nu am avut decat doua amenzi una pt ca circulam cu bec ars ziua in afara localitatii si una pt centura conteaza acest lucru ?) eliberandumi-se dovada inlocuitoare cu drept de circulatie si drept de prelungire pana la inchiderea cazului.Din ce mi-a spus agentul nu sunt vinovat de producerea accidentului pietonul trebuia sa circule pe acostament si pe sensul celalalt nu pe partea mea iar daca a fost in traversare trebuia sa treaca prin loc marcat respectiv pe trecere la spital au venit si rudele acestuia neconsiderandu-ma vinovat de accident. De atunci nu mai am nici pic de liniste si ma tot gandesc la ce as putea pati duc o persoana pe constinta si lucru asta ma omoara. As dori sa stiu daca cazul meu se va inchide din parchet cu NUP din ce m-am documentat si ce am vorbit putin cu un avocat acesta ar fi razultatul Multumiri celor care imi dau un raspuns !
Cel mai recent răspuns: samy2011 , utilizator 18:48, 20 Februarie 2012
probabil ca fapta dvs ar putea fi calificata ca fiind omor din culpa, daca se constata vinovatia dvs sau vinovatia comuna. Pedeapsa ar putea fi inchisoarea si eventual cu suspendare, in functie de inscrierile din cazierul dvs. In caz contrar, daca se constata nevinovatia, desigur ca veti fi achitat.
La ce va referiti cand spuneti in functie de inscrierile din cazier? cazierul meu e curat nu am avut probleme cu politia
daca este curat, atunci se va tine cont la masurarea pedepsei si de acest element care poate constitui o circumstanta atenuanta.
La primul meu raspuns de mai sus, rog cititi "ucidere din culpa" in loc de "omor din culpa".
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
F.V. Strauß, Consilier juridic
Acum cateva zile am fost chemat la politie si mi s-a adus la cunostinta inceperea urmaririi penale si mi s-a explicat ca se da acesta solutie pt a se putea face expertiza producerii accidentului este adevarat? Ce insamna lucu acesta ca sunt vinovat daca s-a dat inceperea urmariirii in loc de nup ? Dupa expertiza procurorul o sa dea SUP?
fiind vorba de o persoana ucisa in accident, desigur ca s-a sesizat din oficiu organul de cercetare penala pentru a constata cauzele, imprejurarile, modul si mijloacele in care s-a produs accidentul si uciderea acelei persoane.

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni deoarece victima nu a fost atenta ioan-cristian ioan-cristian in data de 19.08.2011 am accidentat o fata pe trecerea de pietoni. eu am incetinit la prima trecere de pietoni, iar ea crezand ca masina o sa se opreasca a ... (vezi toată discuția)
Trecere prin loc nepermis soldat cu accident onofrei constantin onofrei constantin am surprins si accidentat un pieton care sa angajat in tranversarea strazii prin loc nepermis pietonu este de 3 zile in coma cica de gradul 4 (nu ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)