avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni deoarece victima nu a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni deoarece victima nu a fost atenta

in data de 19.08.2011 am accidentat o fata pe trecerea de pietoni. eu am incetinit la prima trecere de pietoni, iar ea crezand ca masina o sa se opreasca a traversat pe cea de-a doua trecere fara sa se mai asigure daca pot sa opresc sau nu. Viteza mea era sub limita vitezei maxime admise pe acel tronson de drum.
as dori sa stiu care din noi doi era vinovat.
Cel mai recent răspuns: Florin Tinculescu , Alte profesii 20:47, 10 Decembrie 2011
Daca era pe trecerea de pietoni si s-a asigurat inainte de a trece, vinovat sunteti doar d-voastra chiar daca ati fi circulat si cu "un metru pe ora"!
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Avea prioritate de trecere, dvs. sunteti vinovat.
chiar daca in moimentul in care ea s-a angajat in traversare masina era deja pe trecerea de pietoni. urmele lasate sunt in lateral pe partea dreapta(vroia sa traverseze de pe banda mea de mers)?
va multumesc
Sa retin ca e vorba de urmele de pe masina , in zona de inpact cu pietonu sint pe laterala masini Ce a constatat politia la locu accidentului ? Solicitati o expertiza , Daca urmele de pe masina sint pe laterala , colaborate cu urmele de frinare ( care va stabili si viteza de deplasare) va poate ajuta , sau incrimina mai tare Pe baza expertizei se poate stabili cu foarte mare exactitate cum sa produs accidentul . Intrucit si pietoni au niste obligati cind se angajeaja in travensarea strazi Ori ce corp are o dinamica pentru a se opri In cazu dumneavoastra E timpul de reactie a soferului , timpul de reactie a masini (cunoscut diferenta dintre sistem cu aer si cel cu lichid) colaborat cu viteza INSEAMNA CATI VA METRI BUNI Toate acestea numai expertiza le poate explica E un calcul foarte dificil.
In astfel de situatii de regula vinovat este soferul si nu pietonul deoarece masina trebuie oprita la trecerea de pietoni si nu redus viteza. Oricum pt o incadrare corecta este necesara o expertiza si atunci se va sti cine este adevaratul vinovat si gradul de vinovatie al fiecaruia.

Alte discuții în legătură

Expertiza auto ContSters271857 ContSters271857 in urma unui accident rutier anul 2007,luna 3 ziua 2- expertiza tehnica judiciara,....circulatia se desfasura in conditii de vizibilitate specifice zorilor ... (vezi toată discuția)
Trecere prin loc nepermis soldat cu accident onofrei constantin onofrei constantin am surprins si accidentat un pieton care sa angajat in tranversarea strazii prin loc nepermis pietonu este de 3 zile in coma cica de gradul 4 (nu ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, soldat cu moartea victimei (pieton) ranjix ranjix Din pacate am ezitat mult sa deschid subiectul, e usor prea personal. Acum doi ani, o persoana foarte apropiata mie a fost ucisa de un autoturism, intr-o ... (vezi toată discuția)